Svet
213 ogledov

Zelenski: "Potrebujemo novo energijo"

Volodimir Zelenski Epa
Odstopilo več predstavnikov ukrajinske vlade. Zelenski pravi, da do preoblikovanja prihaja, ker potrebujejo novo energijo.

Vlado bomo preoblikovali, ker potrebujemo novo energijo, je danes izjavil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, potem ko je pred pričakovano reorganizacijo v torek in danes s položaja odstopilo več vladnih predstavnikov, vključno z zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo.

"Potrebujemo novo energijo. Ti koraki so povezani s krepitvijo naše države na različnih področjih," je na vprašanje o preoblikovanju vlade odvrnil Zelenski ter se ministrom in drugim vladnim predstavnikom zahvalil za njihovo delo.

V Kijevu je pred pričakovano reorganizacijo v torek s položaja odstopilo najmanj šest visokih vladnih predstavnikov, vključno z več ministri. Danes je nato odstopno izjavo podal tudi zunanji minister Kuleba, medtem ko je bil eden od predsednikovih svetovalcev s položaja razrešen.

Dmitro Kuleba | Avtor: Profimedia Profimedia

Vir blizu urada ukrajinskega predsednika je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da se bosta Zelenski in Kuleba sestala in pogovorila o prihodnjem položaju dosedanjega vodje ukrajinske diplomacije.

Do preoblikovanja vlade v Kijevu prihaja v luči številnih izzivov, s katerimi se po dveh letih in pol od začetka ruske agresije sooča Ukrajina. Zelenski je sicer doslej že večkrat izvedel menjave v vladni ekipi in vojski. Med drugim je septembra lani po nizu korupcijskih škandalov odpustil obrambnega ministra, nedavno pa zamenjal poveljnika letalskih sil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Jernej65 23:09 04.september 2024.

    Propadli muzikantar, propadla zvezda in senilni Ender, ki v življenju niso ničesar dosegli nam napovedujejo prihodnost.

  • Ender3 18:51 04.september 2024.

    Tudi Zelenko bo kmalu zamenjan, saj uradno tudi nima več mandata. Tisti, ki so ga na ta položaj postavili ga bodo tudi zamenjali..On je svojo vlogo odigral...po tujem scenariju se ve..

  • Gartner54 17:46 04.september 2024.

    Beri: "Potrebujemo novo kri", ker se nihče več noče boriti za izgubljeno stvar. Rusija je zmagala, čeprav "kokainski" tega ne bo priznal, dokler ne bo več nobenega Ukrajinca več.