Svet
834 ogledov

Zelenski prvič priznal, kaj so storili

Volodimir Zelenski Epa Volodimir Zelenski.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v soboto prvič priznal vdor ukrajinskih sil v rusko obmejno regijo Kursk.

V večernem video nagovoru pet dni po začetku ofenzive je Volodimir Zelenski dejal, da so z njo "potisnili vojno na ozemlje agresorja".

Zelenski je v nagovoru dejal, da mu je vrhovni poveljnik vojske Oleksandr Sirski "že večkrat poročal o napredovanju vojne na ozemlje agresorja".

Dodal je, da Ukrajina dokazuje, da je sposobna zagotoviti pravico in pritiskati na agresorja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija je pred tem v soboto sporočila, da je z obmejnega območja regije Kursk evakuirala več deset tisoč ljudi in začela t.i. protiteroristično operacijo.

Niti Zelenski niti ukrajinska vojska sicer še niso posredovali podrobnosti o trenutnem stanju napredovanja ukrajinske vojske na rusko ozemlje.

Ukrajinski predsednik je v zadnjih dneh le posredno namignil na napad v smeri Kurska, ko je v četrtkovem večernem nagovoru dejal, da bi morala Rusija, ki je prinesla vojno v Ukrajino, tudi sama čutiti posledice tega, kar je storila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Naklonsky 10:59 11.avgust 2024.

    Bravo Zelenski, samo tako naprej! Tudi Hitler s svojo Nemčijo je okusil sranje, ki ga je povzročil! Putin bo moral pospraviti svoje podstrešje slej ko prej, če ne se mu bo zgodil narod! Pa še kakšna dronska bombica na Moskvo mu ne bi škodila!

  • Friderik1950 08:57 11.avgust 2024.

    Zelenski me je zopet razočaral. V nemoči presekati južno fronto na dvoje in osvoboditi vsaj zahodni dve okupiranni regiji, naredi vdor na ozemlje agresorja in s tem sproži totalno vojno. Pozablja, da ima nad glavo Belorusijo, pozablja, da Rusiji ni ...prikaži več ni nikoli bilo mar za izgube medtem, ko Ukrajini zelo primanjkuje vojakov, pozablja, da bo sedaj težje dobil vojaško pomoč, ali pa se motim, morda bodo celo zainteresirane države da Rusijo oslabijo, na veliko pošiljale orožje. Kdo ve.....

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:48 11.avgust 2024.

    Zelenski ni predsednik!!!!!!!! ampak diktator,novinarji nimate jajc za ničesar,da kaj napišete malo bolj realistično in ne kot ubogljivi hlapci.