Svet
18 ogledov

Ženo zamenjal za kljunača

Žurnal24 main
Turist iz Italije, ki se je na hrvaškem otoku Cres udeležil lova na divje živali, je v trenutku nezbranosti svojo soprogo zamenjal za kljunača in ustrelil.

Nesreča se je zgodila preteklo soboto okoli druge ure popoldan v neposredni bližini mesta Punta Križ na Cresu. Lov je organiziralo lovsko društvo iz Nerezina.

67-letna spremljevalka navdušenega lovca je sedela v avtomobilu, ko je zaslišala glasen lajež psa. Italijanka je opozorilom navkljub zapustila varno zatočišče in se iz gole radovednosti podala v gozd. Tragično naključje je botrovalo tragediji, saj je 66-letnik prav v tistem trenutku izstrelil naboj, brez da bi preveril predpisane varnostne pogoje.

Na srečo je ženska utrpela le lažje telesne poškodbe. Reševalci so jo kljub temu prepeljali v najbližji zdravstveni dom Mali Lošinj. Hrvaški spletni portal Vecernji.hr poroča, da bo policija zoper Italijana podala kazensko ovadbo zaradi ogrožanja življenja in neupoštevanja varnostnih navodil lovskega društva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.