Svet
5 ogledov

"Živijo, srči, me še poznaš?"

(Foto: 2K Games/Gearbox Software) Žurnal24 main
Ni šala. Junija bo premiero končno doživel drugi del računalniške streljačine, v kateri glavno vlogo igra Duke Nukem. "Zatresi jih, srči!"

Duke Nukem je bil sredi 90. letih kralj streljačin. V spomin takratne generacije igralcev računalniških iger, ki so želeli reševati postnuklearno Zemljo pred vesoljskimi vsiljivci, se je zasidral z izvirno akcijo, obilno mero humorja, pomešanega z mačizmom, in erotičnimi prizori v virtualnih striptiz barih, ki so jih najstniki kljub kockasti grafiki obiskovali znova in znova. Prodali so kar 3,5 milijona kopij iger, kar je bila za tiste čase velikanska številka.

 

Že leta 1997 bi moralo slediti nadaljevanje. A medtem ko je po Doomu prišel Quake, sledili so Half Life, Far Cry, izredno uspešna nadaljevanja Medal of Honour in Call of Duty, pa je glede Duka vse ostalo pri obljubah, vmes so se menjali založniki ... Datumov premiere je bilo v 14 letih navedenih že toliko, da jih ni štel nihče več, igra pa si je pridobila nelaskavi naslov največjega zamudnika v zgodovini, postala je predmet številnih šal ...

A tokrat gre očitno zares. 14. junija prihaja Duke Nukem Forever, avtorja 2K Games in Gearbox Software pa obljubljata še nedoživeto akcijo v boju proti izvenzemeljskim stvorom. Duke Nukem Forever bo na voljo za Xbox 360, PlayStation 3 in PC. Demo igre bo na voljo od 3. junija le ljubiteljem, ki jo bodo naročili v prednaročilu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.