Svet
14912 ogledov

Zunanja ministrica za šminko in frizuro v enem letu 136.000 €!

Annalena Baerbock
1/5
Profimedia
Nemška ministrica za zunanje zadeve Annalenba Baerbock na leto za ličenje in frizerje porabi več kot 130 tisoč evrov.

Nemški mediji poročajo o nenavadnih stroških, ki spremljajo nemško vodjo diplomacije Annaleno Bearbock. 43-letna ministrica iz vrst koalicijske partnerice Zelenih je leta 2022 za namene ličenja obraza in pričeske porabila neverjetnih 136.500 evrov, ki so šli iz blagajne davkoplačevalcev.

Ko so ti podatki prišli v javnost, je to vzbudilo val zgražanja in številna vprašanja o trošenju ene najbolj prepoznavnih nemških političark tega trenutka.

"Sicer si videti kot truplo, pred kamerami si ves siv."

Annalena Baerbock

Baerbockova se je na kritike odzvala in pojasnila, da so takšni stroški neizogibni. Deloma jih upravičuje zaradi pogostih nastopov pred kamero v studijih, v katerih so vanjo uperjeni vroči žarometi. Takrat so dobra ličila zelo pomembna, utemeljuje. "Sicer si videti kot truplo, pred kamerami si ves siv."

Annalena Baerbock | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je Baerbockova veliko na poti in tako nima časa vedno najti stilista za mejkap ob prihodu na cilj, še posebej na službenih poteh v tujini. 

"Tako to gre, to je zelo pogosta tema pogovorov med ženskami," je dodala. Baerbockovo tako na poteh spremlja osebna vizažistka, ki je temu ustrezno plačana, a po prepričanju zunanjega ministrstva vse v skladu z zakonom. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Enzgg4 14:15 30.junij 2024.

    Norčevanje iz ljudi

  • andrija 13:52 30.junij 2024.

    kaj mislite da si naše same plačujejo frizerja in ostalo navlako?

  • peter25 11:18 30.junij 2024.

    Za 136k kemikalij, ki unicujejo naravo in na koncu se klices Zelen...to je tko, kot tisti njihovi pretezki elektricni zeleni vilicarji, ki bodo resili Svet