Svet
17 ogledov

Zver sv. Valentina končno spet za zapahi

Bartolomeo Gagliano Facebook
V Italiji se je po treh dneh končal lov na obsojenega morilca, znanega pod vzdevkom "Zver sv. Valentina."

Bartolomeo Gagliano je v torek pobegnil iz zapora v Genovi, potem ko so mu zaradi lepega vedenja dovolili izhod in obisk matere. Gagliano pa je izkoristil priložnost, ugrabil neko vozilo z voznikom vred in slednjega prisilil, da ga je prepeljal do francoske meje. 

Italijanski policisti so ga mrzlično iskali, pri tem pa opozarjali prebivalstvo, da je oborožen in zelo nevaren. Danes se je njegov beg končal, saj ga je tik preko meje aretirala francoska policija. 

55-letnik je bil po mnenju sodišča sicer spoznan za duševno bolnega. Svoj vzdevek "Zver sv. Valentina" si je prislužil, ko je februarja 1989 na valentinovo umoril svojo tretjo žrtev, potem ko je pred tem pobegnil iz psihiatrične bolnišnice. Iz podobne ustanove je pobegnil že tudi leta 1983, takrat se je v njej zdravil zaradi ugrabitve neke družine in umora. Policisti so ga takrat prijeli šele po strelskem spopadu. 

Tokratni primer je v Italiji povzročil veliko javnega zgražanja, da so lahko tako nevarnemu človeku omogočili izhod. Zaradi tega se je morala danes pred parlamentarnim odborom zagovarjati celo pravosodna ministrica Anamaria Cancellieri. Ta je zanikala navedbe, da naj direktor psihiatrične bolnišnice ne bi vedel za strašljivo Gaglianijevo preteklost.

Komentarjev 2