Svet
1 ogledov

Zvezdo YouTuba posesalo iz avta

Joplin, ki je pred katastrofo štel okoli 50 tisoč duš, je nerazpoznaven. (Foto:
1/2
Žurnal24 main
Tornadi so tudi včeraj ogrožali osrednji del ZDA, zdaj pa se viharno vreme premika proti severovzhodu. Prizadeti v šoku gledajo razdejanje. Mlado zvezdo YouTuba dobesedno posesalo iz avtomobila.

Mesto Joplin v zvezni državi Misuri je še vedno v šoku. Umrlo je najmanj 125 ljudi, na seznamih pogrešanih pa je trenutno še kar 1.500 ljudi. "Šla je po pico in se ni več vrnila. Po treh, štirih urah smo vedeli ... Tega si ni zaslužila," so za CNN povedali sorodniki ene od žrtev uničevalnega tornada, ki je v nedeljo predele mesta dobesedno izbrisal z obličja zemlje.

Šlo je za najbolj smrtonosen tornado v ZDA v zadnjih 61 letih sploh, odkar poteka pozorno beleženje njihovega pojavljanja. Vremenoslovci so mu dali oznako 5 na petmestni stopnji, v njem pa so vetrovi presegli hitrost 320 km/h.

V VIDEU spoznajte silo, ki je uničila Joplin.

Joplin se je v torek in včeraj komajda izognil novemu zračnemu vrtincu, medtem ko je viharno vreme vzelo še 16 življenj v Arkansasu, Oklahomi in Kansasu. Letošnja sezona je že zdaj ena najbolj smrtonosnih, saj je vzela že več kot 500 življenj. Doslej je bilo najhujše leto 1953 s 519 žrtvami.

Vremenoslovci opozarjajo prebivalce Arkansasa in Tennesseeja, naj bodo pripravljeni na beg v zaklonišča. Pričakovati je sunke vetra s hitrostmi do 100 km/h, točo v velikosti golf žogic, v najslabšem primeru pa tudi nastanek tornadov. Viharno vreme sicer ogroža zvezne države v pasu od Indiane na severu ZDA pa vse do Misisipija na jugu.

Maturiral in umrl
Javnost na YouTubu je pretresla tudi vest, da je v Joplinu najverjetneje umrl 17-letni Will Norton, ki je imel na priljubljenem medijskem stičišču svoj kanal, na katerem je objavljal komične prispevke z več kot milijonom ogledov.

YouTube skupnost poskuša pomagati pri iskanju pogrešanega Willa. Več TUKAJ. Enega od posnetkov Willa Nortona si lahko ogledate TUKAJ.

Nortona je dobesedno posesalo skozi strešno okno hummerja H3, v katerem sta se z očetom peljala s slovesnosti ob njegovi maturi.

Oče, ki je vozil avtomobil, je povedal, da je tornado začel terenec prevračati, nato pa je sila odtrgala varnostni pas, sina pa odnesla.

Norton je na Twitterju še v nedeljo zapisal: "Maturiral sem!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.