Verjamemo, da med vami niso sami "zuckerpekarji", kot so rade govorile naše babice. Pa vseeno, če ne poskusite, ne boste nikoli vedeli, ali se v vas morda ne skriva talent.
Mi smo za tokratno praznovanje izbrali preprost in cenovno ugoden recept, ki vam bo zagotovo uspel. Potrebujete le nekaj sestavin, ki jih imate zagotovo skoraj vedno tudi doma na zalogi. Mi smo naše kupili v trgovini Eurospin, za celih pet evrov. Da, prav ste prebrali. Kupiti smo morali le jajca, 0,5 kilograma svežih jagod in sladko smetano za stepanje.
Baletno krilce
Odločili smo se, da bomo naredili torto Pavlova, ki je ime dobila po znani ruski balerini, Ani Pavlovi. V njeno čast jo je na turneji po Avstraliji ustvaril kuhar v nekem hotelu. Oblika in barva torte spominja na baletno krilce.
Zagotovo boste zvezda kuhinje tudi vi, še posebej, če boste torti dodali nekaj svojega. Recept je namreč tak, da vsak lahko doda svojo noto.
Osnovnih navodil pa se le držite.
Pred začetkom si pripravite pekač, nanj položite papir za peko in narišite krog premera nekje okoli 20-25 centimetrov. V pomoč naj vam bo pekač za torto, velik krožnik ali šestilo.
Pečico ogrejte na 110 stopinj Celzija. Če boste brali recepte, boste zasledili različne nastavitve temperature. Svetujemo vam, da raje pečete na nižji temperaturi dlje časa.
Stepajte še toliko časa, da med prsti ne boste čutili kristalčkov sladkorja.
Nato z žlico sneg nanašajte na papir za peko v obliki kroga. Sneg lahko tudi nabrizgate v poljubno obliko. Mi smo sneg le nanesli, nato pa z dolgim nožem ustvarili valovit rob.
Osnovo za Pavlovo pečete 1 uro in 30 minut. Ko je postopek peke končan, pustite, da se torta povsem ohladi kar v pečici.
Domišljiji prosto pot
Nato pa sledi okraševanje s smetano in poljubnimi dodatki. Uporabite lahko različne vrste sadja, najbolj znana je različica z jagodami in smetano.
Sladko smetano stepete tik pred serviranjem, pred tem narežite še jagode, ki jih položite na smetano.
Nekaj jagod lahko tudi skuhate v manjši količini vode in sladkorja. Ko so skuhane, jih spasirate v omako in polijete po smetani. Pa dober tek!
Če boste sledili aktualnim akcijam v Eurospinu, bo priprava torte še cenejče. Oglejte si nov letak TUKAJ.