Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ. Na dnu strani pa najdete obrazec za prijavo na Eurospinovo nagradno igro z vrednostnimi boni.
Številni namazi za raznolike zajtrke
Če odidemo v hotel z vključenim zajtrkom in z dobro hrano, so otroci najbolj navdušeni nad jutranjo prosto izbiro hrane. Tako izbirajo med različnim kruhom, različnimi namazi, suhim in svežim sadjem ter zelenjavo, oreški in kosmiči. Zato si tudi mi med vikendi včasih izberemo več jedi, predvsem namaze v kombinaciji z barvano zelenjavo, in jih damo otrokom na izbiro. Med zelenjavo imajo radi denimo avokado ali privlačne redkvice.
V Eurospinu so zelo okusni sirni namazi, ki jih najraje kombiniramo s svežim sadjem ali zelenjavo. Namaz z zelišči Naturella pri nas izgine še isti dan nakupa, saj ga mož obožuje. Formaggio fresco Land je najljubši otrokom, ker je nežnega okusa in odličen za kombinacijo z drugimi jedmi.
Sama imam za zajtrk zelo rada BAKALAR na belo, ki ga jem čisto samega na kruhu. Pogosto po njem posežem tudi za hitro malico.
Kot odlična popestritev zajtrka so tudi male mozzarelle Land in res mehke ter okusne artičoke v olju. Artičoke Delizie Del Sole so tako zelo dobre, da smo z njimi navdušili tudi sorodnike, ki jih zdaj redno kupujejo.
Tu so še čvrste in okusne olive Varia Gusto in nagrajene paštete EAT. Kot smo že pisali, so slovenski kupci pod okriljem raziskave podjetja Nielsen izbrali in ocenjevali produkte ter jim podelili naziv IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021. Gre za prestižen naziv, ki ga potrošniki podeljujejo pri ocenjevanju inovativnosti, atraktivnosti in nakupnih namenih.
Med nominiranimi izdelki so kupci s svojim mnenjem in izkušnjami Eurospinovim produktom podelili tri laskave nazive IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021. Med nagrajenimi izdelki so tudi EAT paštete. Novo linijo premium paštet EAT si boste zaželeli zaradi premium surovin in receptur za gurmane, pa tudi zaradi praktične in privlačne embalaže, ki kar kliče po dovršenosti in nakupu. Recepture so prilagojene željam slovenskih gurmanov, izbirate pa lahko med šestimi različnimi okusi, tudi tunino, kokošjo in čajno pašteto.
Občaso si torej privoščite tudi vi pravi hotelski zajtrk, ki bo popestril lepo nedeljo ...
Domača bazilika
Otroci obožujejo rastlinice, sploh če jih sami vzgojijo. S sinčkom bova danes sejala baziliko, da bo v kuhinji v lončku vedno pri roki. Zanjo uporabite dovolj velik lonček, da bodo rastlinice lahko razvile korenine, zagotovite pa tudi odcendost, da voda v lončku ne bo stala. Za zemljo izberite takšno, ki je bogata s hranilnimi snovmi, lahko ji dodate tudi organska gnojila. Semena smo kot vedno kupili v Eurospinu znamke I semi del Sole.
Pri sajenju bazilike bodite pozorni, da semen ne zakopljete pregloboko. Mi jih potrosimo v lonček po vrhu zemlje, nato pa kar z roko rahlo potegnemo čez še zelo tanko plast zemlje. Zalijemo s šibkim curkom vode in damo lonček na okensko polico v kuhinjo.
Za kosilo sveže nabran čemaž
Prav zdaj je čas za nabiranje čemaža, pri čemer morate biti zelo previdni, da ga ne zamenjate s kakšno drugo nevarno rastlino.
Čemaž bomo pripravili v jajčno-sirovi omaki, kot smo to storili s šparglji. Le da namesto špargljev operemo, narežemo ter popražimo čemaž. Pri tem velja dodati, da je za takšne omake res najboljši ovčji sir Pecorino.
Kako naredimo omako, ki jo lahko kombiniramo z različno zelenjavo, v članku spodaj.
Pameten nakup v Eurospinu
V Erospinu so znani tudi po njihovi kvalitetni in vizualno privlačni kolekciji AMO ESSERE ECO. Sama za čiščenje ličil redno uporabljam njihovo micelarno vodico FIOR DI MAGNOLIA za 1,99 evra, za nego kože pa vlažilno kremo za obraz iste znamke za 2,99 evra.
Za večerjo bomo kot se za slovenske nedelje spodobi, jedli okusno govejo juhico. Jedli jo bomo z jušnimi testeninami in mozzarello. Kako jo pripravljamo, boste lahko prebrali v receptu v tem tednu, projektu sledite TUKAJ.
Če želite z obroki in z nakupi dodatno prihraniti, spremljajte aktualne Eurospinove letake TUKAJ.