Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ.
Pestra izbira jogurtov
Navadni, sadni in tudi grški jogurti iz Europina pogosto polnijo naš hladilnik. Najraje si vzamemo čas in jih zmešamo s kosmiči ter sadjem, kot lahko preberete v spodnjem prispevku.
Pogosto jih za zajtrk ali malico preprosto vzamemo iz hladilnika in pojemo, da so trebuščki naših otrok hitro polni in veseli.
V naši družini smo veliki ljubitelji mlečnih izdelkov znamke Land. "Svežina in čudovit mlečni okus v vseh oblikah: linija izdelkov Land zajema sire, jogurte in številne druge mlečne izdelke. Med siri najdete klasični kremni namaz, rikoto in nežen zrnati sir, na voljo pa so tudi številni jogurti: klasični ali lahki, pripravljeni z obilo svežega sadja, pa tudi tekoči jogurti," opisujejo v Eurospinu.
Ob tem svetujejo, naj v liniji Land izdelkov ne spregledamo tudi smetane in bešamela, "ki s svojim kremnim okusom obogatita vse vaše recepte."
Kosilo: mini njoki s korenčkovo omako
Za majhna usta naših otrok so med veliko izbiro njokov v Eurospinu nam najljubši majhni krompirjevi njoki TRE MULINI, ki so kuhani v eni sami minutki.
Jeste jih lahko na številne načine, zelo dobri so z omako z gorgonzolo, njen recept lahko prebrete v spodnjem članku.
Tokrat jih bomo jedli s klasično paradižnikovo omako BASILICO Delizie Del Sole, ki ji dodamo res veliko korenja.
Priprava je sila preprosta in hitra.
Potrebujete:
- kozarec omake BASILICO Delizie Del Sole,
- šest velikih korenčkov,
- oljčno olje,
- veliko čebulo,
- strok česna,
- po potrebi sol in začimbe.
V posodi na olju popražite čebulo, nato dodate paradižnikovo omako, nasesekljan česen in narezano korenje. Mi ga najraje narežemo na tanke lističe kar s strgalom za krompir, kot lahko vidite v spodnjem članku.
Omako po potrebi solite in dodatno začinite, posodo pokrijete in na zmernem ognju kuhate 15 minut, vmes tudi pomešate.
Preden je omaka kuhana, zavrite vodo, v krop vrzite mini njoke, ki bodo kuhani v eni sami minuti. Nato jih odcedite, servirate v globoke krožnike, dodate še omako in po želji na grobo naribani sir Grana Padano (Pascoli Italiani).
Drobni vsakdanji užitki
Malice so pri nas za crkljanje in so najpogosteje sadno obarvane. Kot smo že večkrat omenili, imajo otroci radi sveže narezano sadje, ki ga počasi grizljajo. Tokrat se bomo pocrkljali s sladoledom DOLCIANDO, na katerega narežemo sveže jagode. V Eurospinu imate veliko izbiro odličnih sladoledov po ugodni ceni. Ponudite takšno malico svoji družini in jim narišite nasmeh na obraz.
Za večerjo spet korenček
Zelenjavne kremne juhice jemo tako odrasli kot otroci zelo radi, zato jih pogosto uvrstimo na naš jedilnik. Pri vseh naših kremnih juhah je najbolj zaželena stalnica smetana za kuhanje Land iz Eurospina.
Za odlično juhico, ki je boste naredili dovolj za dva dni, potrebujete:
- tri velike krompirje,
- šest velikih korenčkov,
- bučko,
- čebulo,
- smetano za kuhanje LAND (100 ml),
- oljčno olje,
- začimbe in sol.
Nato juho zmiksate s paličnim mešalnikom in na zmernem ognju kuhate še 15 minut. Tik preden juho odstavite z ognja, dodate še smetano za kuhanje. Juhice bo dovolj za dva dni, za deset zmernih obrokov za odrasle in otroke, za obrok boste odšteli manj kot 25 centov. V juho lahko vmešate tudi jušne testenine, na vrh pa dodate žlico kisle smetane.
Jedi so z rednim spremljanjem akcij v Eurospinovih katalogih lahko še cenejše. Sledite jim TUKAJ.