Uporabno
3665 ogledov

Montažni bazen – preprosta in ugodna rešitev za veselje vse družine

Bazen, plavanje Profimedia
Zadnje leto smo se zaradi epidemije covida-19 nekoliko bolj izogibali gneči in javnim prostorom. A v toplih delih leta naših najmlajših nič ne osreči bolj kot obisk kopališča, kjer lahko ure in ure brezskrbno čofotajo v bazenu. Če imate zaradi še vedno prisotnega novega koronavirusa zadržke, ko gre za javna kopališča, zakaj si ne bi omislili povsem svojega bazena, ki ga lahko postavite na domač vrt oziroma teraso?

Če ob misli na bazen hkrati takoj vidite kup zidarskih del – od izkopa luknje do zidanja oziroma betoniranja – in začnete panično računati, koliko vas bo ta podvig stal, potem verjetno še niste videli ali preizkusili samostoječega montažnega bazena, ki je odlična alternativa in ki bo prav tako zadostil vašim pričakovanjem.

Samostoječi montažni bazeni so vse bolj priljubljena izbira, ker so na voljo po nadvse dostopnih cenah, ker jih boste na domačem vrtu oziroma dvorišču zelo hitro postavili in ker je njihovo vzdrževanje, zahvaljujoč sodobnim tehnologijam, nezahtevno in ugodno. Poleg tega jih ob koncu kopalne sezone pospravite enako hitro, kot ste jih postavili, prostor, kjer je čez poletje stal bazen, pa lahko jeseni in pozimi porabite za druge namene.

Bazen, plavanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg samostoječih montažnih bazenov so sicer na voljo še vgradni montažni bazeni, vendar pa so ti že dražji in tudi njihova montaža je zahtevnejša. Zato pri nakupih še vedno prednjačijo prav samostoječi.

Izbirate svoj prvi samostoječi bazen? Popolna odločitev! Bauhaus vam pri tem z veseljem pomaga, tako da svoje odločitve nikakor ne boste obžalovali. Že vnaprej pa vam lahko izdamo, da boste pri nas našli vse najbolj priljubljene dimenzije in oblike.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus

Kateri montažni bazen izbrati?

Veliko različnih montažnih bazenov imajo za vas na voljo v Bauhausu, kjer vam bo znala izkušena ekipa tudi svetovati, kateri bi bil najboljši za vaše želje oziroma potrebe. A preden se odpravite k njim po svoj bazen, doma razmislite o naslednjem:

Si želite okrogel ali pravokoten bazen? In kako velikega si želite?

Okrogli bazeni merijo v premeru od dveh do približno petih metrov, pravokotni pa lahko v dolžino meri tudi do deset metrov.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus
S kakšnim namenom boste uporabljali bazen?

Če kupujete bazen za svoje otroke, potem bo za vas primeren manjši in nižji model montažnega bazena, ki bo otrokom omogočal, da bodo v njem lahko stali, kadar ne bodo plavali, in se igrali – si na primer podajali žogo. Starši pa boste medtem lahko brez skrbi svoj podmladek opazovali pri igri, vedoč, da je kupljen bazen za vaše otroke stojne višine in posledično varen.

Če kupujete bazen za rekreacijo in bi radi v njem veliko plavali, pride za vas v poštev globlji in podolgovat montažni bazen. Če pa boste na njem večinoma poležavali na napihljivi blazini s knjigo ali kozarcem hladne pijače v roki, bo povsem zadoščal okrogli model srednjih dimenzij.

Kam boste bazen postavili?

Pred nakupom je dobro, da točno veste, kje bo vaša nova pridobitev za vroče poletne dni stala. Prostor, ki ste ga namenili bazenu, tudi premerite in pri tem upoštevajte, da mora okrog njega ostati nekaj prostora vsaj za prosto gibanje, če ne za kakšen ležalnik in mizico s stoli. Poleg tega ne pozabite, da bo treba bazen tudi vzdrževati, zato potrebujete prost dostop.

Teren, kjer bo stal vaš bazen, naj bo raven, in če je možno, čim bolj utrjen oziroma steptan. Nikar montažnega bazena ne postavljajte na neravno podlago, saj se vam v tem primeru lahko prevrne. Da ne boste med uporabo poškodovali dna, ga tudi vedno postavite na podlogo, nikoli neposredno na travo, pesek, ploščice ali drugo talno površino.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus
Vam je pomemben tudi videz bazena?

Izbirate lahko med montažnimi bazeni v klasičnih barvnih kombinacijah, to so različni odtenki modre pa svetlo ali temno siva barva, ali pa bazeni malce bolj atraktivnega videza, kamor sodi na primer potisk zunanjosti z vzorcem kamna ali ratana, ki je lahko v sivi ali rjavi barvi.

Izbirate lahko med napihljivim in kovinskim

Samostoječi montažni bazeni se med seboj razlikujejo po obliki, dimenzijah in materialih. V Bauhausu lahko izbirate med napihljivimi in kovinskimi bazeni.

Montažni bazeni z napihljivim obročem oziroma robom so od vseh tipov najpreprostejši za postavitev. Vse, kar morate storiti, je namreč to, da napihnete obroč bazena, vanj natočite vodo, priklopite črpalko in že je nared za vodne užitke.

Montažni bazeni s kovinsko konstrukcijo so med vsemi tipi najbolj razširjeni, tudi pri nas. Cenovno so še vedno dostopni, zaradi čvrste konstrukcije pa izredno vzdržljivi. Okvir bazena je pocinkan in tako zaščiten pred naravno korozijo. Pri bazenih s kovinsko konstrukcijo lahko izbirate med več oblikami, in sicer med ovalnimi, okroglimi ali pravokotnimi modeli.

Izbira svojega prvega samostoječega bazena morda ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Ravno zato je tukaj ekipa Bauhausa, ki vam bo pomagala do prave odločitve, ki je nikakor ne boste obžalovali. V trgovini boste našli vse vrste, oblike ter dimenzije najbolj priljubljenih in cenovno ugodnih bazenov, ki so kot naročeni za vaš dom.

Bazen, plavanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Dodatna oprema za popolne užitke

Ob nakupu montažnega bazena dobite osnovne pripomočke zanj skoraj vedno že zraven. V paketu poleg bazena običajno pridejo še lestev za dostop do vode, filter za prečiščevanje vode, podloga za bazen ter ponjava za pokrivanje, ki vodo varuje pred listjem, peskom, smetmi in drugimi zunanjimi delci.

A za lažje vzdrževanje in za popolno družinsko zabavo v vašem novem bazenu lahko dokupite še druge dodatke, na primer kakovostne črpalke za filtriranje vode, set za čiščenje bazena, morda celo dišavo za vaš novi bazen. Na voljo so tudi različne tlačilke, termometri za vodo, toplotne črpalke ali solarni grelci. Ne pozabite pa tudi na dodatke za zabavo, kot so napihljivi set za odbojko ali napihljivi plavajoči gol, blazine v obliki različnih živali ali klasične napihljive blazine.

Še več ponudbe dodatne opreme in pripomočkov za montažne bazene preverite v spletni trgovini Bauhaus.si.

Bazen, plavanje | Avtor: Profimedia Profimedia