Stop. Tu je. Iskanje je končano. Pred vami je najboljši recept za najboljšo čokoladno torto. Čokoladna torta po tem receptu ponudi sočno biskvitno osnovo, ki navduši z bogatim okusom elegantne temne čokolade.
Si predstavljate čokoladno torto z eno plastjo čokolade? Ne. Tudi BAM ekipa, ki na spletne police dodaja BAM izdelke za peko, si je ne predstavlja.
Si predstavljate čokoladno torto z dvema plastema čokolade? O, to pa ja!
Najboljši recept za čokoladno torto tako postreže kar s tremi plastmi čokoladne torte. Med seznam sestavin smo dodali še espresso v prahu, ki še dodatno obogati dekadenten čokoladni okus.
Za pripravo čokoladne torte potrebujete približno eno uro. S sestavinami recepta lahko pripravite 12 kosov čokoladne torte.
Kaj potrebujete?
Sestavine za čokoladno torto
- 220 g večnamenske moke
- 65 g BAM kakava v prahu
- 350g sladkorja
- 2 čajni žlički sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 2 čajni žlički espressa v prahu
- 120 ml rastlinskega olja
- 2 jajci sobne temperature
- 2 čajni žlici BAM vanilijeve paste
- 240 ml pinjenca sobne temperature
- 240 ml vroče in močne kave
Sestavine za čokoladno masleno kremo
- 300 g neslanega masla sobne temperature
- 420 g sladkorja v prahu
- 65 g BAM kakava v prahu
- 45 - 75 ml sladke smetane sobne temperature
- Ščep soli
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Navodila za pripravo
- Pečico segrejemo na 180°C. Dva pekača za torte s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko. Papir za peko pomaga, da bo pečen čokoladni biskvit lepo spolzel iz pekača.
- Pripravimo biskvit. V veliki skledi zmešamo moko, BAM kakav v prahu, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in espresso prah. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje pri srednji hitrosti zmešamo olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mešamo toliko časa, da ustvarijo homogeno zves. Dodamo pinjenec in mešamo, dokler se še ta ne poveže k ostalim sestavinam. Mokre sestavine vlijemo k suhim sestavinam, dodamo vročo kavo in pri nizki hitrosti mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.
- Testo enakomerno razdelimo med pekače. Pečemo med 23 do 26 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne izstopi čist. Časi peke so različni, zato bodimo pozorni na svojega. Opomba: tudi če sta biskvita popolnoma pečena, se lahko ohlajena biskvita nekoliko ugrezneta v sredini. BAM kakav v prahu preprosto ni tako strukturno močan kot moka in ne more zadržati vse sočnosti, ki je potrebna za pripravo čokoladne torta. A, s tem ni nič narobe, to je normalno.
- Biskvita vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko. Dokler nista popolnoma ohlajena, ju pustimo v pekaču. Če ju bomo iz pekača vzeli prehitro, bosta popokala.
- Pripravimo čokoladno kremo. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, pri srednji hitrosti stepamo maslo. Stepamo toliko časa, da postane kremasto, to nam bo vzelo približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu, 3 žlice sladke smetane, sol in BAM vanilijevo pasto. Stepamo pri nizki hitrosti približno 30 sekund, nato pri višji hitrosti stepamo še eno polno minuto.
- Sestavimo torto. Če sta ohlajena biskvita v obliki kupole, z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov, da ustvarimo ravno površino. Na stojalo za torto ali servirni krožnik položimo prvo plast torte. Enakomerno pokrijemo vrh s čokoladno kremo. Čokoladno kremo prekrijemo z drugo plastjo in razporedimo preostalo kremo še po vrhu in ob straneh torte. Po želji dekoriramo s čokoladnimi kapljicami ali sekljanimi lešniki.
Da pa bo najboljša čokoladna torta res uspela, bo pomagala koda TORTA10, s katero lahko nakup BAM izdelkov za peko znižate za 10%.