Uporabno
26 ogledov

Povabite naravo v svoj dom s kakovostnim prezračevanjem

airabela Airabela
Svež zrak je nujno potreben za naše dobro počutje in zdravje, tako fizično kot tudi psihično. Čeprav se mnogi odpravljajo v naravo, da bi se nadihali svežega zraka in nabrali novih moči, je enako pomembno, da imamo kakovosten zrak tudi v svojem domu.

Lokalne prezračevalne naprave so postale nepogrešljiv element modernih bivalnih prostorov, še posebej v sodobnih, dobro izoliranih hišah, ki pogosto trpijo zaradi pomanjkanja naravnega pretoka zraka. S tesnimi okni in vrati se ustvari zatesnjenost prostorov, ki ovira prehod svežega, zunanjega zraka v notranjost kar pa posledično vodi do zatohlega zraka v bivalnih prostorih. V tem kontekstu postajajo lokalne prezračevalne naprave z rekuperacijo vse bolj privlačne, saj omogočajo učinkovito prezračevanje brez izgube toplote, kar je ključnega pomena, še posebej v hladnejših mesecih.

Za koga je takšno prezračevanje najbolj primerno?

Te naprave so primerne za vse, ki si želijo izboljšati kakovost zraka v svojem domu in se izogniti številnim težavam, ki jih lahko povzroči slaba zračnost prostorov. Poleg tega so še posebej koristne za tiste, ki imajo težave z alergijami, astmo ali se srečujejo s prekomerno vlago v prostoru. Lokalne prezračevalne naprave z rekuperacijo so prav tako idealne za tiste, ki v zimskih mesecih želijo zmanjšati toplotne izgube med prezračevanjem in s tem prihraniti pri stroških ogrevanja.

S prezračevanjem do prihrankov pri ogrevanju?

Da, prav ste prebrali, prezračevanje z rekuperacijo prihrani pri stroških ogrevanja. Rekuperacija je še posebej inovativna rešitev, saj omogoča ne le izmenjavo svežega zraka, ampak tudi ohranjanje stalne temperature v prostoru, kar posledično prihrani pri stroških ogrevanja. Med procesom prezračevanja se toplota iz odpadnega zraka prenaša na vhodni hladnejši zrak, ne da bi pri tem izgubili energijo. Rekuperatorji delujejo po principu protitoka, kjer se dovodni in odvodni zrak ločeno prenašata skozi dva kanala, kar zagotavlja optimalno učinkovitost sistema. Takšen pristop omogoča tudi individualno prilagajanje prezračevanja glede na potrebe in specifičnosti prostora. Nasprotje tega je tradicionalno prezračevanje z odpiranjem oken na stežaj, ki še posebej v zimskih mesecih, ko so zunanje temperature nizke, povzroči uhajanje toplote iz prostora in s tem višje stroške ogrevanja, saj morate isti prostor ogreti dvakrat.

Aira ECO Plus – inovativna rešitev za svežino

Podjetje Airabela na slovenskem trgu že nekaj let prepoznava vedno večjo potrebo po kakovostnih rešitvah za prezračevanje, zato so v letu 2023 predstavili napravo Aira ECO Plus kot odgovor na izzive z zatohlim zrakom, s katerim se soočajo mnoga slovenska gospodinjstva. Ta decentralizirana prezračevalna naprava združuje vrhunsko tehnologijo in sodobne funkcije za učinkovito in priročno prezračevanje enosobnih prostorov v različnih okoljih. Z visoko energetsko učinkovitostjo ter naprednimi funkcijami, kot so napredni filtri za čist zrak, vgrajeno tipalo vlažnosti, funkcija vpihovanja hladnega zraka in upravljanje preko mobilne aplikacije "Smart Vent", Aira ECO Plus zagotavlja optimalno kakovost zraka ob minimalnih stroških. Montaža je enostavna, saj prilagodljiva teleskopska cev in poseben zunanji pokrov z gibljivim tesnilom omogočata, da se celoten proces montaže opravi z notranje strani stene, kar dodatno olajša delo monterjem ali kupcu samemu, če se izbrana lokacija namestitve nahaja na težko dostopnem mestu z zunanje strani.

Funkcije za maksimalno udobje

Aira ECO Plus ponuja številne napredne funkcije, ki uporabnikom omogočajo popoln nadzor in prilagoditev prezračevanja glede na njihove potrebe in želje. S pomočjo mobilne aplikacije "Smart Vent" lahko uporabniki spremljajo in upravljajo delovanje naprave kjerkoli in kadarkoli, prav tako pa lahko preko aplikacije ustvarjajo urnike delovanja glede na vremensko napoved in upravljajo več enot hkrati, kar še dodatno olajša upravljanje s prezračevalnimi sistemi v večjih objektih ali domovih.

Obrnite se na Airabelo za strokovno pomoč

Podjetje Airabela je ljubljansko podjetje, specializirano za zagotavljanje kakovostnih rešitev za prezračevanje hiš, stanovanj ter poslovnih in javnih prostorov. Njihovi strokovnjaki so vedno na razpolago za svetovanje in pomoč pri izbiri najboljše rešitve za vaše potrebe. Obiščite njihovo spletno stran ali salon v Ljubljani ter se sami prepričajte o njihovi pestri ponudbi kakovostnih prezračevalnih sistemov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.