Uporabno
87 ogledov

Prednosti toplotne črpalke za sanitarne vode in zakaj jo potrebujete?

lv, airabela Airabela
Toplotna črpalka za sanitarne vode je odlična rešitev za vse, ki razmišljate o prehodu na bolj trajnostno ogrevanje vode v svojem domu. Ta ne samo pozitivno vpliva na okolje, ampak tudi poskrbi za vašo denarnico pri stroških energije ob koncu meseca.

Kako deluje toplotna črpalka za sanitarne vode?

Toplotna črpalka za sanitarne vode deluje na principu izkoriščanja toplote iz okolja (iz zraka, vode ali zemlje), ki jo pretvarja v toploto za ogrevanje vode. Ta proces je energetsko učinkovit, saj vsak kilovat porabljene električne energije proizvede več kilovatov toplote, s katerimi se potem ogreva stanovanje ali poslovni objekt.

In katere prednosti toplotna črpalka za sanitarne vode prinaša v vaš dom?

V prvi vrsti toplotna črpalka porabi veliko manj električne energije za ogrevanje sanitarne vode kot tradicionaln grelniki vode, saj izkorišča že obstoječo toploto iz okolice. Na dolgi rok to lahko predstavlja občutne prihranke.

Ker črpalka v procesu ogrevanja vode porabi bistveno manj električne energije, to tudi za okolje pomeni manj emisij toplogrednih plinov. Pri prehodu smo torej hkrati bolj prijazni do okolja.

Prihranke na dolgi rok predstavlja tudi dolga življenjska doba kvalitetne črpalke, ki zaradi zanesljivega delovanja ne zahteva veliko vzdrževanja.

Toplotna črpalka za sanitarne vode je primerna za različne vrste domov. Dobro se znajde tako v hišah kot v stanovanjih, novogradnjah in starejših objektih, ki so v fazi obnove.

Ker pa se v zadnjem času vse več ljudi odloča za gradnjo lastne sončne elektrarne, toplotna črpalka za sanitarne vode Daikin omogoči enostavno integracijo v domači sistem. Lastno sončno energijo tako porabite tudi za ogrevanje vode, kar pridoda k še večjemu prihranku pri stroških in prispeva k trajnosti in učinkovitosti vašega sistema za ogrevanje.

Izboljšano udobje z gospodinjsko sanitarno toplo vodo

Podjetje Airabela na slovenskem trgu ponuja razne toplotne črpalke znamke Daikin. Za ogrevanje sanitarne vode je na voljo 5 glavnih modelov:

Vsaka toplotna črpalka ponuja različne modele, ki se razlikujejo po zmogljivosti, sezonski energijski učinkovitosti, po tem ali ponujajo samo ogrevanje ali tudi hlajenje, ali imajo rezervoar in nenazadnje tudi po velikosti.

Izključno za toplo sanitarno vodo je na voljo 200 ali 260 litrska toplotna črpalka, ki deluje do zunanje temperature -7°C, pod to temperaturo pa deluje s pomočjo dodatnega električnega grelca.

Najbolj ugodna toplotna črpalka, ki poleg ogrevanja poskrbi tudi za sanitarno toplo vodo je Daikin Altherma 3. S tihim delovanjem in kompaktnimi merami odgovarja potrebam vsakega doma. Črpalka ponuja širok razpon obratovanja – deluje do -25 ºC zunanje temperature, voda pa se pri -15 ºC lahko segreje do 55 ºC. Zagotovite si jo lahko že od 2.090,00 €. Za srednje velike novogradnje in slabše izolirane objekte je na voljo toplotna črpalka Daikin Altherma 3 R MT, ki je nekoliko bolj zmogljiva, cena te pa se giba od 3.637,00 €. Za nizkotemperaturno ogrevanje podjetje Airabela ponuja model Daikin Altherma 3 H MT, za visokotemoeraturno pa najbolj napredno toplotno črpalko Daikin Altherma 3 H HT. Vašo izbrano črpalko lahko obogatite s širokim naborom kakovostne dodatne opreme.

Kljub temu, da je začetna investicija v toplotno črpalko za sanitarne vode nekoliko višja kot običajno, se investicija kaj kmalu povrne in prinaša dolgoročne prihranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.