Uporabno
137 ogledov

Šmartinsko jezero postaja prestolnica vodnih freestyle športov

Zero Gravity Days Zero Gravity Days
Ta vikend, 24. in 25. avgusta bo Šmartinsko jezero v Celju postalo slovenska prestolnica freestyle vodnih športov.

V Celje prihajajo Zero Gravity Days, ki bodo združili organizacije: Dudes vs Gravity, Fristajl.si, Sokolsko zvezo Slovenije, Smučarsko zvezo Slovenije in Klub adrenalinskih športov Šmartinsko Jezero.

Šmartinsko jezero bo s svojo infrastrukturo, ki ponuja skilift in skalnico za akrobatske skoke na boardih in smučeh v jezero, gostilo atraktiven dvodnevni adrenalinski dogodek.

Zero Gravity Days bodo, tako za tekmovalce kot tudi za obiskovalce željne vodnih adrenalinskih doživetij, združili plezanje na deep water plavajoči plezalni steni, wakeboarding, vožnjo s tubo, freestyle smučarske skoke, slip and slide skoke v jezero na vodni drči.

Zero Gravity Days | Avtor: Zero Gravity Days Zero Gravity Days

K dogodku je pristopil tudi Elan, legendarni slovenski proizvajalec športne opreme, ki bo na Šmartinskem jezeru obiskovalcem zagotovil testne vožnje z novimi električnimi kolesi in SUPi, ki bodo tudi v prihodnje na voljo za najem vsem obiskovalcem Šmartinskega jezera.

Dogodek je namenjen tako tekmovalcem, kot tudi obiskovalcem, ki se bodo lahko preizkusili v vseh adrenalinskih vodnih doživetjih, na voljo jim bodo tudi inštruktorji, ki jim bodo predstavili in jih naučili osnov wakeboardinga, SUPanja in vragolij na trampolinih, skakalnici, vodni drči in plavajoči plezalni steni. 

Zero Gravity Days | Avtor: Zero Gravity Days Zero Gravity Days

PREDSTAVITEV AKTIVNOSTI:

Deep Water Solo Climbing - Vznemirljivo plezanje nad globoko vodo brez varovalne opreme! Doza adrenalina je zagotovljena med vzpenjanjem po navpičnih stenah, ki se zaključi z osvežilnim skokom v vodo.Poleg prostega plezanja na bosta v soboto in nedeljo na steni potekali tudi tekmi. V soboto za tiste malo starejše in v nedeljo za mladino (8 - 13let).

Zero Gravity Days | Avtor: Zero Gravity Days Zero Gravity Days
Wakeboarding - Drsenje po vodi z vetrom v laseh in pravi polet adrenalina! Wakeboarding združuje najboljše iz sveta deskanja, smučanja na vodi in surfanja.

Freestyle Ski Jumps in Water - Vsak lahko postane mojster akrobatskih skokov na smučeh in boardih v vodo! Inštruktorji bodo obiskovalce naučili, kako varno pristajati in izvajati spektakularne trike. Občutek breztežnosti ob poletu s skakalnice, ki traja vse do varnega pristanka v osvežujoči vodi.  

Slip and Slide - Noro drsenje po mega toboganski stezi! Slip and slide je zabavna aktivnost, ki bo obiskovalce osvežila in nasmejala do solz.

Skoki na Trampolinu - Visoki skoki in breztežnostne akrobacije na trampolinih ob varnem nadzoru inštruktorjev.

Zero Gravity Days | Avtor: Zero Gravity Days Zero Gravity Days