Uporabno
20 ogledov

Zakaj je Google SEO optimizacija ključna za vaše poslovanje?

računalnik Pexels
Google SEO optimizacija je ključnega pomena za doseganje visokega uvrščanja v organskih rezultatih iskalnikov. S konkurenco in prisotnostjo plačljivih oglasov je pridobitev vidnosti v iskalnikih postala izjemno zahtevna naloga. Za dosego želenih rezultatov je potrebno dolgoročno vlaganje. Google SEO optimizacija ni hitra rešitev, ampak dolgotrajen proces, ki zahteva vztrajnost in strokovnost. Investicija v optimizacijo spletne strani se vam bo dolgoročno povrnila.

WEB-CENTER.SI | Avtor: web-center.si web-center.si

Kdaj začeti z optimizacijo spletnih strani?

Google SEO optimizacija je najbolje začeti že v postopku izdelave spletne strani ali trgovine. Priporočamo vam, da za izdelavo in optimizacijo vaše spletne strani izberete strokovnjake kot so pri podjetju Web Center, ki imajo izkušnje s postavljanjem spletnih strani in se prav tako spoznajo na kompleksnost optimizacije za iskalnike. Cilj je doseči, da večina obiskovalcev, ki pride na vašo stran, prihaja iz organskih virov, kar bi moralo predstavljati vsaj 60 % vseh obiskovalcev.

Pomen analize ključnih besed za Google SEO optimizacijo

Prvi in ključen korak v procesu Google SEO optimizacije je analiza ključnih besed. Za to lahko uporabite brezplačni program Google Ads, ki vam prikaže kolikšno je število iskanj na mesečni ravni v Googlu. Drugi ključen korak v procesu optimizacije spletnih strani je analiza konkurence. Z analizo boste dobili vpogled v uporabljene ključne besede vaše konkurence ter način, kako je optimizirala svojo spletno stran za te ključne besede. Vaš cilj je presegati konkurenco z izboljšano vsebino, na primer z blog zapisom dolžine 800 besed, če vaša konkurenca uporablja blog zapis dolg le 400 besed. Za analizo konkurence lahko uporabite orodje SEMrush.

Priprava SEO besedil za učinkovito optimizacijo

Ko imate opravljeno analizo ključnih besed in konkurence, se lotite priprave SEO besedil. Priporočljivo je upoštevati naslednja priporočila: v besedilu ustvarite vsaj eno notranjo povezavo in eno zunanjo povezavo. Ključno besedo razporedite enakomerno po celotnem besedilu. Naslov besedila naj se začne z glavno ključno besedo, enako velja za začetek besedila. Ne pozabite ustvariti meta opisa in meta naslova. Dolžina besedila naj bo vsaj 600 besed. Dodajte vsaj eno kakovostno fotografijo.

Google SEO optimizacija vključuje tri glavna področja: raziskavo ključnih besed, on-site optimizacijo in off-site optimizacijo. Uspeh se začne, ko te tri elemente uspešno integrirate in prilagodite potrebam vaše ciljne publike. On-site optimizacija vključuje tehnične in vsebinske prilagoditve na sami spletni strani, da se izboljša njen položaj v iskalnikih. Off-site optimizacija vključuje aktivnosti izven spletne strani kot so pridobivanje povratnih povezav in izboljšanje avtoritete domene.

Optimizacija slik

SEO optimizacija slik je ključen del procesa optimizacije spletnih strani, ki pomaga izboljšati vidnost vaših slik v iskalnikih, kar je še posebej pomembno za spletne trgovine, strani in bloge. Če se sprašujete, zakaj vaše slike niso vidne v iskalniku Google, je odgovor preprost - niste jih ustrezno optimizirali. Velike slike lahko znatno upočasnijo delovanje spletnih strani, kar lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo. Optimizacija slik je ključnega pomena, saj omogoča zmanjšanje velikosti datotek brez izgube kakovosti, kar posledično ohranja nizko hitrost nalaganja strani. To je še posebej pomembno za privabljanje in zadrževanje obiskovalcev, saj krajši časi nalaganja pripomorejo k boljši uporabniški izkušnji.

Številni uporabniki iskalnikov pogosto izvajajo iskanja preko slik. Zato je ključno, da se že v začetni fazi posvetite SEO optimizaciji slik, ki je del on-site optimizacije. To vključuje pravilno uporabo ključnih besed, ustrezno poimenovanje datotek in optimizacijo alt atributov slik. Posledično lahko takšen pristop prinese hitrejše nalaganje strani, izboljšano uporabniško izkušnjo ter večjo vidnost spletne strani v iskalnikih, kar pospešuje rast in dosežke vašega podjetja na spletu.

Strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani

Podjetje Web Center je nedavno izvedlo uspešne kampanje optimizacije spletnih strani za več različnih podjetij, s čimer je povečalo njihovo vidnost in doseg na spletu.

Mjob, priljubljen študentski servis, je z Web Centrom izvedel optimizacijo za ključno besedo posao za srednjoskolce. Najbolj enostano je postati član študentskega servisa Mjob preko njihove mobilne aplikacije. Po pregledu prijave potrdijo tvoje članstvo, s čimer lahko začneš brskati po prostih delovnih mestih ter naročati napotnice. Prav tako je bila izvedena Google SEO optimizacija za ostale pomembne ključne besede. Pregledovanje ponudb del na mobilni aplikaciji Mjob je najbolj enostavno, saj lahko to počnete kjerkoli in kadarkoli. Bodisi na poti v šolo, fakulteto ali na zabavo, med čakanjem na prevoz - aplikacija ti omogoča izkoristiti vsako prosto minuto za iskanje idealnega dela.

Med nedavnimi projekti je bila tudi optimizacija za podjetje Mali Vragci, kjer so ciljali na ključno besedo obposteljna posteljica. Ko starši pričakujejo prihod prvega otroka, je nakupovanje nujnih stvari običajno na vrhu seznama opravil. Med temi je pogosto tudi obposteljna posteljica, ki je lahko ključna za udobno spanje in varnost novorojenčka, še posebej v prvih tednih po porodu.

Za prevajalsko agencijo je Web Center izvedel tudi posebno optimizacijo za ključno besedo prevajanje dokumentov. Poleg običajnih prevodov vam nudijo tudi sodno overjene prevode, ki so nujni za uradno uporabo v upravnih in drugih formalnih postopkih tako doma kot v tujini. V sodelovanju s poslovnimi partnerji vam Prevajalska akademija omogoča tudi organizacijo storitev tolmačenja.

Zadnja v nizu optimizacij je za podjetje Topkeramika, ki cilja na stranke, ki iščejo kakovostne ploščice za terase. Ploščice za teraso se izkažejo kot ena izmed najbolj odpornih izbir za oblogo tal na terasah, še posebej v primerjavi z drugimi materiali. Nudijo manjšo vpojnost vode kot les, daljšo življenjsko dobo ter enostavnejše čiščenje in vzdrževanje.

WEB-CENTER.SI | Avtor: web-center.si web-center.si

Potrebujete pomoč pri SEO optimizaciji? Stopite v stik z nami!

Za brezplačno analizo vašega obstoječega stanja stopite v stik z nami na info@web-center.si ali na 041-201-730.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.