Vizita za živali > Novice
2582 ogledov

Mačji in pasji skrbniki: Imajo raje partnerja ali svojo žival?

Moški in pes
Kaj je pokazala raziskava, v kateri je sodelovalo dva tisoč skrbnikov mačk in psov ...

Dobra tretjina skrbnikov psov in mačk ima raje svoje štirinožne prijatelje kot svojega partnerja, je pokazala nova raziskava, ki so jo v Veliki Britaniji opravili v marketinškem podjetju OnePoll.  

Raziskava, v kateri je sodelovalo dva tisoč skrbnikov mačk in psov, je pokazala, da jih več kot polovica svoj prosti čas raje preživlja s svojimi živalskimi prijatelji, ker ne sitnarijo, ne odgovarjajo nazaj in so vedno dobre volje. Vsak tretji pravi, da so živali boljše poslušalke kot njihov partner, 45 odstotkom vprašanih pa je všeč, da jih psi oziroma mačke nikoli ne obsojajo in zaslišujejo.  

29 odstotkov sodelujočih v anketi je dejalo, da so štirinožci boljši za stiskanje, 44 odstotkov pa se raje crklja s svojimi živalmi kot s svojo boljšo polovico, je poročal britanski portal Independent.  

Več kot 40 odstotkov jih je v anketi priznalo, da raje preživljajo čas s psom ali mačko kot pa s svojim fantom oziroma punco. Na vprašanje, s kom bi raje preživeli preostanek življenja, pa jih je kar 14 odstotkov izbralo svojega štirinožca. 

Komentarjev 1
  • Snežinko 07:20 26.februar 2018.

    Presenečeni? Jaz nisem.

Sorodne novice