Vizita za živali > Novice
1654 ogledov

Ojoj, kaj je to na zidu?

Gosenice Youtube
Že dolgo ni posnetek živali sprožil toliko gnusa na eni in navdušenja na drugi stran ...

Živi svet je poln nenavadnih in nadrealističnih oblik obrambnega mehanizma. A že dolgo ni posnetek živali sprožil toliko gnusa na eni in navdušenja na drugi strani kot posnetek biologa Adama Pomerantza. Ta je na drevesnem deblu v Tabopati v Peruju posnel ličinke rastlinske ose, ki so se združile v nekakšen zlovešče utripajoči šop.

Proti plenilcem

27-letnega doktorskega študenta biologije na Univerzi Berkeley je prizor presenetil. "Kar lahko povem je, da se je kolektivno vedenje verjetno razvilo, da bi izzvalo prednost preživetja. Posamezno rastlinsko oso bi lahko hitro pobral lačen ptič ali pajek, zato jim združevanje v velike povezane skupine pomaga preživeti napade. Če se gibljejo tako uglašeno, se morda zdi, da gre za večjo žival, ki bi lahko prestrašila morebitnega plenilca," je za The Sun pojasnil Pomerantz.

Ob tem je dejal, da se ljudje na videoposnetku odzivajo na dva prevladujoča načina – prvi so fascinirani, drugim pa se ličinke gnusijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.