Vizita za živali > Svetovalnica
169 ogledov

Mucka je razdražena. Piha na obiskovalce.

Maine coon Profimedias
"Problem, ki ga imate, je zelo resen, saj muca lahko tudi koga poškoduje," pravi dr. vet. med. Marko Nabergoj.

Vprašanje: Doma imamo mucko, sterilizirano in staro šest let. Je posvojena iz zavetišča. Ko je bila stara dve leti, smo dobili prvega otroka, je kar v redu prenesla. Pred letom in pol smo dobili še drugega in zdaj je v stanovanju res kaos, dretje, kričanje, dirkanje ... Zdi se, da je zaradi tega pod velikim stresom.Iimamo majhno dvosobno stanovanje, mucka ima svoj visok praskalnik na balkonu, kamor se lahko odmakne. A je vseeno razdražena, kar piha na ljudi, ki pridejo na obisk. Kaj lahko storimo? Hvala za odgovor. 

Odgovarja Marko Nabergoj, dr. vet. med., Veterinarski inženiring, homeopatija

Pozdravljeni. Problem, ki ga imate, je zelo resen, saj muca lahko tudi koga poškoduje. Tako da morate biti previdni. Homeopatsko zdravilo za vašo muco je Hyoscamus niger-črni zobnik. Njen glavni alkaloid je hiosciamin in farmakološko deluje podobno atropinu.Zdravilo dajete v potenci C15 ali C30 2-3 X tedensko po 3 globule. Te lahko raztopite v malo mlačne vode in ji daste z žličko (ne kovinsko) ali brizgo počasi v gobček. Lep pozdrav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.