6 ogledov

Z eklektičnimi dEUS bodo plesali ...

dEUS Kino Šiška
K nam prihajajo belgijski rock eklektiki dEUS, ki bodo na odru Kina Šiške v okviru evropske turneje in novega albuma Keep You Close nastopili v četrtek, 1. marca. Na koncert gredo ...

Z eklektičnimi dEUS bodo plesali Sara M., Domen R. in Andreja Š.. Čestitamo!

dEUS že dve desetletji zasluženo veljajo za vodilne stilistične rock ikone na belgijski glasbeni sceni, na kateri je bogato glasbeno dogajanje, ki je kipelo čez državno mejo, uspešno zadržalo tudi veliko mero samosvoje mentalitete.

Sicer pa bi glasbeno pot, ki so jo dEUS prehodili do danes, lahko delili na dva dela; na jazz rock eksperiment v 90-ih z nenehno spreminjajočo se postavo, ki je zakrivila tri albume Worst Case Scenario, In a Bar under the Sea in The Ideal Crash, ter na obdobje po nekajletnem odmoru, ko so s ploščkoma Pocket Revolution in Vantage Point pristopili k bolj konvencionalnemu, klasicističnemu romantičnemu rocku, ki pošteno razsaja tudi na letošnjem, z atmosferiko premazanem in orkestralno nabrušenem albumu Keep You Close (Universal / PIAS).

Mali težavni otroci
To noč boste lahko uživali tudi v družbi noise-pop dueta Little Trouble Kids, ki je po letu in pol po svojem srditem debiju postregel z novim albumom Adventureland. Ta ustvarja mračno, hkrati pa očarljivo vesolje, ki prinaša na smrt iskrene pesmi, besneče rife in neustavljive ritme. Njuna energija v živo je enako silovita, zasedba je nespremenjena – kitara, stopalka in dva harmonična glasova – zvok in skladbe pa so veličastnejši, trši in boljši. Duet je v Belgiji in na Nizozemskem tako rekoč čez noč preskočil v večje dvorane in na festivale.

Cena vstopnice v predprodaji sicer znaša 20 evrov, za dijake, študente in upokojence 16 evrov, na dan koncerta pa boste zanjo odšteli 23 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.