Ali veste, kje je temperatura v hladilniku najvišja in kje se nenehno spreminja?
"Jajca hranimo v originalni embalaži na višjih policah hladilnika, nikakor ne na vratih, ker se zaradi odpiranja vrat temperatura nenehno spreminja," svetujejo v Snagi Ljubljana v sklopu svojih aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane.
Priporočajo, da na vratih hladilnika hranimo mlečne izdelke, narezane mesnine in proizvode z oznako “po odprtju hraniti v hladilniku”. "Sokove, omake, maslo, marmelado in izdelke, ki potrebujejo manj hlajenja, hranimo na vratih hladilnika. Tu je temperature najvišja, med deset in 15 stopinj Celzija," še pravijo. Surovo meso, perutnino, ribe in morske sadeže pa hranimo na najnižji polici v hladilniku. To je namreč najhladnejša točka v hladilniku.
SPET EDEN PAMETEN,VRATA HLADILNIKA IMAJO DO 15 ST. CELZIJA NA ZUNANJI STRANI