Zdravje > Aktualno
4138 ogledov

Covid-19: Novi podatki o okuženih so spet slabi

V ponedeljek potrdili kar 17 novih okužb, v zadnjih dneh je na udaru Ljubljana.

Po podatkih Sledilnika Covid-19 so v ponedeljek v Sloveniji opravili 1058  testiranj in potrdili 17 okužb z novim koronavirusom, umrl je še en bolnik s covidom-19. 

Gre za drugo najvišjo številko v tem mesecu, 4. avgusta so zdravstveni delavci pottrdili 18 novih okužb. 

Bolnišnično obravnavo potrebuje 23 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivni negi.

Okužbe potrdili v enajstih občinah, največ v Ljubljani

Kar sedem novih okužb so v ponedeljek odkrili pri Ljubljančanih; dan prej, je bilo novih okužb šest, od tega kar polovica v prestolnici. Po eno okužbo so včeraj potrdili v občinah Grosuplje, Kamnik,  Novo mesto, Koper, v Medvode, Šenčur,  Renče-Vogrsko, Starše, Šentjur, Žalec. Občin s potrjeno vsaj eno okužbo ostaja 171.

Vlada je za danes ob 11. uri  napovedala novinarsko konferenco, na kateri bosta sodelovala Mateja Logar s klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in vladni govorec Jelko Kacin.

Podatki iz Novega mesta

V Domu starejših občanov Novo mesto so po v petek potrjenokužbi tamkajšnje delavke z novim koronavirusom danes vzeli brise 57 stanovalcem negovalnega oddelka, kjer je ta delala. Po zvečer prejetih izidih so pristojni pregledali 56 brisov in za te ugotovili, da so negativni. Kako je s 57. brisom, bodo preverili v torek, so v domu povedali za STA.

Pandemija se stabilizira

 V svetu je bilo z novim koronavirusom okuženih že več kot 20 milijonov ljudi, od tega več kot polovica v obeh Amerikah, kažejo podatki francoske tiskovne agencije AFP. Virus je zahteval tudi 733.842 smrtnih žrtev

Več kot štirideset odstotkov okužb so zabeležili v ZDA in Braziliji, najbolj prizadetih državah s covidom-19. Samo v ZDA so potrdili že več kot pet milijonov okužb, v Braziliji pa 3 milijone. V ZDA so zabeležili tudi 163.282 smrti, v Braziliji pa 101.752.

Kot navaja AFP, se pandemija v svetu očitno stabilizira in se nove okužbe ne širijo več eksponentno. Nov milijon okužb se zdaj že od sredine julija zabeleži na vsake štiri dni.

 

 

Komentarjev 3
  • sam1 11:26 11.avgust 2020.

    Kacin je prišel iz koronalandije z večtedenskega dopusta,zdaj pa spet pressing nad domačim ljudstvom,ki se je držal napotkov in letos izpustil letovanje-še posebej tisto v tujini,od koder uvozimo največ covida-19,čeprav nam to "strokovnjaki" v času turističnega navala na zaslužek cel čas tajijo....

  • Avatar ovca
    ovca 11:17 11.avgust 2020.

    joze nisem nikjer prebrala, da so simptomi covida tudi neumnost. Ah, pozabila sem, da ste pač desnuhi prizadeti od rojstva...

  • joze127 10:29 11.avgust 2020.

    Rezultati že dokazujejo neumno združevanje kolesarjev, še posebej javnih uslužbencev. Če bi pokvarjeno sledil nekemu zdravniku (hipokratova zaveza - sicer pa globok humanist pa trditvah njegovih kolegov) potem je to v redu, da se zmanjšuje državna režija. Dokaz več da ...prikaži veča pobesneli levičarji, ki trdijo da virusa ni, počasi spoznavajo RESNICO, brez srpa in kladiva, brez zvezde, sam na postelji z respiratorjem, če ga še imajo, ker jih je Šarec tako ali tako imel preveč!!!