Zdravje > Aktualno
5294 ogledov

Minister Bešič Loredan: "Ja, priznam. Čustva so me odnesla!"

Danijel Bešič Loredan Vlada RS
"Ni bilo nobenih osebnih groženj, je pa bila debata težka, moška, zdravniška, takšna, ki na kirurški strani preseže internistično," je dejal minister za zdravje:

Še vedno odmevajo očitki Fidesa o grožnjah ministra Danijela Bešiča Loredana vodji pogajalske skupine Fidesa Gregorju Zemljiču. Zdravstveni minister, domnevno po nalogu premierja Roberta Goloba, naj bi v primeru, da Fides izvede stavko, grozil s totalno vojno, razkritjem zdravniških zaslužkov in osamitvijo Fidesa.

Danijel Bešič Loredan Slovenija Tako naj bi minister grozil sindikalistu zdravniškega sindikata

Ministrove grožnje je Fides prijavil kot kršitev etičnega kodeksa sekretariatu Vlade.

"Ja, zgodilo se je, tega ne zanikam," je na novinarski konferenci po pogajanjih s Fidesom, ki so se končala neuspešno, dejal minister Bešič Loredan, ki se sindikalistu Zemljiču ni opravičil, saj kot je dejal, o tem na pogajanjih ni bilo govora. 

"Debata ni bila prijetna, in tega nikoli nismo dali v javnost," je poudaril Loredan

"Potem, ko je prišlo v javnost, da želi Fides zaostriti, sem ga poklical. Šlo je za osebni klic, kolega kirurg, kolegu internistu. Ja, čustva so me odnesla, nisem pa si mislil, da se to snema, da lahko kdo to posluša javno," je dodal minister, ki se je o tem pogovarjal tudi s predsednikom vlade. "Ni bilo nobenih osebnih groženj, je, debata je bila težka, moška, zdravniška, takšna, ki na kirurški strani preseže internistično."

"Čustveno sem reagiral kot zdravnik kirurg in se opravičujem. "Šlo je za osebno komunikacijo, pa z moje strani ni bila snemana," je poudaril. Da bi s totalno vojno grozil po nalogu premierja, je minister za zdravje zanikal. 

 

Komentarjev 30
  • Kmodri 21:42 29.november 2022.

    Zdravniški ceh je ves čas lobiral, da se omejeval vpis na medicinsko fakulteto!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 16:57 29.november 2022.

    Končno je eden povedal koštrunovim pizdekom, kar jim gre! Gre se jim izključno za lastno bogatenje in interese, paciente kurc gleda, že od 91. leta!!

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:32 29.november 2022.

    Ni daleč čas ,ko bodo ministri začeli groziti z liokvidacijami!! Časi niso rožnati vlada pa totalno nesposobna!! V Sloveniji počasi a sigurno prihaja do trdega plesa!! Delavcem bodo obdavčili te "miloščine" da bodo razni inštituti in nevladniki lepo živeli!!