Zdravje > Aktualno
129 ogledov

Ponavadi vozijo avtobus

UKCLJ
Njihova pomoč bistveno razbremeni osebje, ki je razporejeno na COVID oddelke ali okrnjeno zaradi okužb sodelavcev, pred dnevom prostovoljcev sporočajo iz naše največje bolnišnice.

V UKC Ljubljana so se pred mednarodnim dnevom prostovoljstva zahvalili posameznikom, ki so jim v času covida priskočili na pomoč. "Njihova pomoč bistveno razbremeni osebje, ki je razporejeno na COVID oddelke ali okrnjeno zaradi okužb sodelavcev, " pojasnjujejo. 

 Od začetka epidemije je v naši največji bolnišnici sodelovalo že 48 bolničarjev Rdečega križa, 40 prostovoljcev po Zakonu o prostovoljstvu in 20 zaposlenih podjetja LPP.

Na vhodu jim recimo redno pomaga Mirsada Čeman, kjer na vstopni točki izpolnjuje vprašalnike s pacienti, jih usmerja ter prevzema pakete, ki jih prinesejo svojci. "Prostovoljstvo mi daje osebno zadovoljstvo. Počutim se bolj polno, ker sem pomagala sočloveku v tej situaciji. Enostavno zadovoljna sem s tem, kar opravljam. Pacienti mi pokažejo, da cenijo moje delo. To mi pokažejo, se zahvalijo. Rabijo samo eno malenkost: da jim denimo poveš, kam morajo iti, da jih pravilno usmeriš. Dovolj je, da jim zaželiš srečo pred pregledom in že dobiš nazaj tisti nasmeh, ki je trenutno sicer pod masko. Potrebujejo zelo malo." je povedala prostovoljka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.