Zdravje > Aktualno
1296 ogledov

Poslanka vložila pobudo za prepoved pirotehnike

Pirotehnika
"Vem, da si bom najbrž nakopala gnev prodajalcev teh izdelkov in morda tudi mladih, a mislim, da je resnično čas, da naredimo korak naprej," je zapisala poslanka.

Poslanka SD Meira Hot je vložila poslansko pobudo za spremembo zakonodaje, ki bi prepovedala prodajo, preprodajo in uporabo pirotehničnih izdelkov, saj bi tako po njenem preprečili hude posledice, ki jih ti izdelki povzročajo.

Poslansko pobudo s katero apelira za spremembo zakonodaje glede pirotehničnih izdelkov, je primorska poslanka naslovila na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

Zavzema se za njihovo prepoved, saj, kot je zapisala, ne samo, da ustvarjajo hrup in razsvetlijo nebo, ampak ustvarjajo tudi nevarnost fizičnih poškodb oseb, trpljenje živali in nenazadnje strahu ljudi, ki ne uporabljajo pirotehnike.  "Vem, da si bom najbrž nakopala gnev prodajalcev teh izdelkov in morda tudi mladih, a mislim, da je resnično čas, da naredimo korak naprej," je še zapisala poslanka.

roka, petarda Petarde Zdravje Fant je ostal brez obeh rok: "Ko je počilo, je bilo tako, kot bi počila bomba"

 

Komentarjev 7
  • Tatjana Ha 18:32 28.december 2018.

    Podpiram prepoded

  • 3ae2ba73631a6af2916f37016aa7b6aec4a9ed7a 01:07 21.december 2018.

    Kazenski pregon bi moral biti samoumeven za vsakega, ki prodaja pirotehniko. Za mladoletne osebe pa družbenokoristno delo.

  • erikkk 20:21 19.december 2018.

    enako, podpiram predlog ... za tist denar ki bi šel za novoletno pirotehniko bi raje dali za lačne brezdomce in reveže