Kupci Mannerjevih sladkosti so v sklopu natečaja na naslov podjetja pošiljali svoje recepte čokoladnih slaščic. Strokovna žirija kulinaričnih strokovnjakov in sladokuscev je izbrala spodnji recept Petre Šket.
Sestavine za deset kozarcev:
300 g piškoti Manner
Sestavine za Beli čokoladni mousse:
300 g kuverture z mlečno čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje
2 rumenjaka
80 g mletega sladkorja
1 dl mleka
2 jedilni žlici ruma
na koščke narezano sadje (jagode ali banane)
Sestavine za Mlečni čokoladni mousse:
300 g kuverture z belo čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje
2 rumenjaka
80 g mletega sladkorja
1 dl mleka
na koščke narezani vaflji CubidooManner
Sestavine za Temni čokoladni mousse:
300 g kuverture z temno čokolado Manner
2 dl smetane za stepanje
2 rumenjaka
80 g mletega sladkorja
1 dl mleka
2 jedilni žlici ruma
Priprava moussov
1.) Čokolado stopimo v vodni kopeli. Rumenjaka stepemo s sladkorjem v prahu, ko pa masa naraste, zaijemo z 1dl vrelega mleka. Primešamo k stopljeni čokoladi.
2.) Skoraj hladni čokoladni masi počasi narahlo primešamo stepeno sladko smetano in dodamo malo ruma. Za popestritev okusa dodamo še koščke sadja, npr. jagode, banane.
3.) Na dno kozarčkov zložimo nalomljene Manner baby piškote. Na piškote naložimo koščke sadja. Po vrhu nabrizgamo čokoladni mousse. Shranimo v hladilnik.
Po istem postopku naredimo še ostala čokoladna moussa. Na ohlajeni čokoladni mousse potresemo narezane Cubidoo Manner vaflje. Nabrizgamo mlečni čokoladni mousse. Postavimo v hladilnik.
Ko se mousse ohladi, nanj nabrizgamo še temni čokoladni mousse. Po vrhu okrasimo : ostružki vseh treh vrst čokolad/ vaflji Cubidoo/ oz. z ostalimi Manner izdelki. Sladico dobro ohladimo.