Zdravje > Aktualno
3506 ogledov

Teh dveh živil nikar ne jejte

Lešniki
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in vartsvo rastlin je bila s strani nosilca živilske dejavnosti obveščena o odpoklicu dveh živil.

Gre za lešnike BIO ZONE in študentsko hrano BIO ZONE, ki jo najdemo v Mercatorjevih prodajalnah. Pakirani so v 150 in 200-gramske vrečke, lota 1012, 1013 in 6020 z vsemi roki uporabe.

Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijsko verigo zgoraj navedenega živila, izvajajo odpoklic zaradi presežene najvišje dovoljene vsebnosti aflatoksinov.

"Potrošniki naj živili ne zaužijejo. Za vračilo izdelka se naj obrnejo na mesto nakupa oziroma na zgoraj navedenega distributerja," so zaključili na upravi. 

Aflatoksini so naravno prisotni mikotoksini, ki jih proizvajajo glive iz rodu aspergilov (Aspergillus). Spadajo tudi med najbolj kancerogene snovi na svetu.

BIO ZONE | Avtor: UVHVVR UVHVVR

 

 

Komentarjev 11
  • Avatar Zala
    Zala 09:43 19.julij 2017.

    BIO je v Sloveniji blagovna znamka, ki jo trgovci in predelovalci s pridom izrabljajo. Pri nas se izdelki/pridelki iz ekološke pridelave označujejo EKO. To kar je trenutno prepovedano za uživanje je "nov" izdelek Mercatorja. Izvor Hrvaška. Ničesar, ampak prav ničesar ...prikaži več kar je na Mercatorjevih policah in je kakorkoli povezano s Hrvaško ne kupim. ........ ..... Mimogrede, sedež Monsanta (GSO) ima predstavništvo v Zagrebu !!! Kaj raste na slavnoskih poljih in kakšnega izvora je njihovo meso?

  • motorka57 15:22 02.julij 2017.

    ....ko dozorijo bodo na domačem vrtu najboljši in kar je najbolj pomembno, BIO !!!

  • patron 10:32 01.julij 2017.

    banda pokvarjena, izdajalska, zaprt pa obesit .....!!!, ....strupijo nas namerno....!!!