Zdravje > Aktualno
6289 ogledov

Zakaj najbolj ogroženi ležijo na trebuhu?

Z intenzivnih enot v bolnišnicah prihajajo fotografije pacientov, ki na posteljah ležijo na trebuhu.

Zdravniki v intenzivnih enotah bolnišnic se s koronavirusom borijo z različnimi tehnikami, odvisno od zdravstvenega stanja pacientov. 
Iz intenzivne enote Infekcijske klinike v UKC Ljubljana smo prejšnji teden prejeli posnetek bolnika, ki na postelji ležiji na trebuhu z glavo navzdol.  Sicer je bilo v naši največji bolnišnici včewraj hospitaliziranih 42 bolnikov s Covid-19, od tega 12 v intenzivni enoti.

Zakaj takšna tehnika?

To tehniko zdravniki uporabljajo, ker so nedavne študije dokazale, da se na ta način v krvi po telesu prenaša več kisika, kot če bi ležali na hrbtu. 

Še posebej pri skupini bolnikov z najhujšimi okvarami pljuč je tehnika z glavo navzdol precej zmanjšala umrljivost. V opazovanih primerih je bila boljša statistika tudi pri bolnikih, pri katerih so tehniko uporabili že dovolj zgodaj in za daljše obdobje, navaja medicinski portal Cochrane.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • saegnosbird 00:04 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Leon
    Leon 09:37 13.april 2020.

    Ali se ta tehnika uporablja tudi v drugih državah ?

  • Avatar jate
    jate 09:16 13.april 2020.

    Ma ta clanek in sliko ste ze objavili in tudi komentarji so bili ze podani. razlika je samo ta ,da je drug datum in brisanje vseh prejsnjih komentarjev.....kaj res nimate kaj drugega za objavit......KOPY-PASTE ....KOPY- PASTE..itd.