Zdravje > Aktualno
8520 ogledov

Zgrozila se je, ko ji je zdravnik povedal, kaj je našel v njenem očesu

Sprva je mislila, da gre za okužbo.

O tem nenavadnem primeru so se nedavno nazaj razpisali svetovni mediji, govori pa o 29-letni Tajvanki He, ki se je pri zdravniku oglasila zaradi oteklega očesa.

Ženska je mislila, da gre za okužbo, vendar se je krepko zmotila, pravzaprav se je precej zgrozila, ko ji je zdravnik povedal, kaj je našel v njenih očeh in kakšne bi lahko bile posledice.

29- letnica je namreč gostila štiri čebele, ki so živele pod njeno veko, kjer so se hranile s tekočino iz njenih solznih kanalov.

Vodja oftalmologije bolnišnice, dr. Hung Chi-ting je za CTS News dejal, da gre prvi takšen primer na svetu. Ob tem je izjavil, da je pod njenimi vekami najprej opazil nekaj, kar je izgledalo kot noga insekta. Vse štiri čebele je nato varno zvlekel s pomočjo mikroskopa. Bal se je namreč, da bi poškodoval čebele, njihovi ostanki bi lahko ženski še vedno povzročali težave.

He je dodala, da se je najverjetnejo zgodilo, ko je urejala družinski grob. Takrat je namreč začutila, da je nekaj zašlo v njeno oko. Sprva je verjela, da gre delce zemlje, zato je oko izprala z vodo. Ni pomagalo, ponoči je pod vekami začutila ostro bolečino.

Naselitve insektov v človeškem telesu sicer niso nič nenavadnega, pred dnevi smo na portalu opisali primer moškega, ki se mu je v ušesu naselil pajek.

Bizarno Zdravje Ko je podrobneje pogledal v bolnikovo uho, ga je skoraj kap
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.