Da vino resnično pomaga pri hujšanju, so nedavno potrdili znanstveniki z Univerze države Washington in Harvard. Za to je zaslužen antioksidant resveratrol, ki med drugim preprečuje razvoj in rast maščobnih celic.
Raziskave so pokazale, da dva kozarca vina na dan lahko zmanjša tveganje debelosti za kar 70 odstotkov.
Seveda je ob tem treba opozoriti, da obstajajo tudi drugi načini pridobitve te čudežne sestavine, naravno je namreč resveratrol v grozdnih peškah, kožicah grozdnih jagod in nekaterih drugih rastlinah (borovnice, maline, murve, arašidi in kakav). Največ pa ga v rdečih in črnih sortah grozdja.
Snov, ki varuje zdravje
Resveratrol pa ni uspešen le pri razbijanju maščob, ampak tudi preprečuje razvoj rakavih obolenj, srčno-žilnih bolezni, pomaga pri sladkorni bolezni, ščiti naše celice in zavira njihovo staranje.
dezurni@zurnal24.si