Zdravje > Intima
4602 ogledov

Razkrila, zakaj je med športniki na olimpijskih igrah toliko seksa in razvrata

Susen Tiedke - World Sports News - April 15, 1997
1/3
Profimedia Susen Tiedke - World Sports News - April 15, 1997
Ko je tekmovanja konec, je pač treba nekako sprostiti vso to nakopičeno energijo.

Prihajajo z vseh koncev sveta, mladi, lepi in na vrhuncu fizične pripravljenosti, z enim samim ciljem, doseči čim boljši rezultat na tekmi, za katero so zadnja štiri leta intenzivno trenirali.

In kaj se zgodi, ko vse te mlade in postavne skupaj naseliš v olimpijsko vas? Dejstvo, da na olimpijskih igrah že od leta 1992 delijo kondome, je dovolj zgovorno. Na letošnjih igrah v Parizu so jih naročili rekordnih 200.000, kar je 14 na vsakega športnika. 

Burne noči športnikov med olimpijskimi igrami že dolgo niso skrivnost, pričevanja bivših udeležencev pa kažejo, da se le redki vzdržijo seksa med tekmovanjem. 

Morda najslavnejši športnik sodobnega časa, jamajški sprinter Usain Bolt, naj bi imel še posebej živahno celonočno zabavo s tremi članicami švedske rokometne reprezentance kmalu po tem, ko je v Londonu leta 2012 zmagal v finalu teka na 100 metrov. Tukaj je še plavalec ekipe ZDA Ryan Lochte, ki naj v olimpijski vasi v Atenah 2004 seksal kar na balkonu. "Rekel bi, da 75 odstotkov olimpijcev seksa," je povedal takrat.

Susen Tiedke, olimpijka, nekdanja skakalka v daljino | Avtor: Profimedia Susen Tiedke, olimpijka, nekdanja skakalka v daljino Profimedia
Nekdanja olimpijka, nemška skakalka v daljino Susen Tiedtke je julija 2021 za New York Post povedala, da je seks na olimpijskih igrah "neizogiben, ne glede na vse". Športniki so znani po tem, da njihova življenja posvetijo tekmovanjem – kar zahteva izjemno natrpan in včasih nerazumen urnik treningov med letom, zaradi česar ostane malo časa za druženje. "Sicer so športniki na olimpijskih igrah na svojem fizičnem vrhuncu. Ko je tekmovanja konec, želijo sprostiti svojo energijo, hodijo na zabave, takrat pride na vrsto alkohol ...", je dodala. "Včasih komaj spiš, saj slišiš, kako se oglašajo po drugih sobah,“ je še povedala atletinja, ki je prav na olimpijskih igrah spoznala svojega moža Joeja Greena. 

Seksologinja in terapevtka za partnerske zveze Tammy Nelson pojasnjuje, da lahko hormoni, kot so serotonin, adrenalin in dopamin, vplivajo na libido in vzburjenje. “S pravo mero pričakovanja lahko adrenalin in dopamin zatreta stres in celo zmanjšata negativne misli ter občutke krivde in stresa," je povedala terapevtka. 

"Serotonin je hormon sreče. Ko ste zadovoljni in se počutite izpopolnjene, vaše telo sprošča serotonin – zdaj pa si predstavljajte, da ste pravkar osvojili zlato olimpijsko medaljo. Dopamin je znan kot hormon "dobrega počutja" in nevrotransmitor in je ključnega pomena za sistem nagrajevanja vaših možganov in vaše telo ga bo nedvomno sprostilo v izobilju, če boste postavili nov olimpijski ali svetovni rekord," je zaključila strokovnjakinja. 

olimpijske igre seks športniki športnice | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:28 30.julij 2024.

    Tle pridejo na svoj račun predvsem geji,ki jih je že skorej polovica športnikov