Zdravje
3339 ogledov

Iz Afrike v Evropo nov nevaren virus

Opičje koze Wikipedia
Primere obolenja so zabeležili v Veliki Britaniji.

Evropski Center za preventivo in nadzor nalezljivih bolezni je potrdil, da so v Veliki Britaniji zabeležili primere opičjih koz. Z virusom okuženi so na britanski otok prispeli iz Nigerije.

Virus se na človeka prenese s konzumiranjem mesa ali kontaktom z okuženimi živalmi. Čeprav se redko prenese s človeka na človeka, je to možno, in sicer s kožnimi lezijami okužene osebe ali respiratornimi kapljicami z okuženega. Zoper ta virus cepiva ni.

Večinoma obolevajo otroci. Umrljivost v Afriki zaradi te bolezni je v Afriki 22-odstotna. Pri človeku virus sprva popvzroči oslabelost, dva do tri dni kasneje pride do kožnih sprememb, pojavijo se vodni mehurčki, ki jih ima lahko oboleli od le nekaj do nekaj tisoč. Sprva se pojavijo na obrazu, nato pa še širše po telesu. Bolezen lahko traja od dva do štiri tedne.

Srbsko ministrstvo za zdravje je že sporočilo, da je zaradi omenjenega virusa že poostrilo nadzor meje, ustanovili so tudi posebno delovno skupino za spremljanje morebitnega pojava tega virusa v državi. V ostalih evropskih državah česa podobnega še niso storili.

Zika virus Prvič na seznamu WHO Svet Kaj je to "Bolezen X", ki lahko uniči človeštvo? epruveta Strah Zdravje Smrtonosen virus, za katerega ni zdravila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:21 13.junij 2019.

    Aha črne koze... samo ime so jim spremenli. Ah ja... samo ljudje z dobrim in pravilno naučenim imunskim sistemom preživijo. Tak da lahko kaj kmalu pričakujemo izbruhe, ki bodo fentali 99% svetovne populacije.

  • Avatar darklord
    darklord 16:25 26.september 2018.

    omenjene migrante takoj poslati v Bruselj, tam jih imajo najraje...

  • ECKING 13:39 26.september 2018.

    prosim ce lahko cim vec migrantov iz cim razlicnejsih celin pripeljete v evropo ,da bomo imeli se multikulti bolezni....ker je diskriminatorno ,da imajo Malarijo v Afriki,Azijij itd,.... v Evropi pa ne. HOCEMO EBOLO ,HOCEMO MALARIJO,....... prizadeta Levica