Zdravje
10602 ogledov

Veste, čemu služi luknjica na pokrovčku kemičnega svinčnika?

Gregor Prebil
Ste se kdaj vprašali, zakaj imajo kemični svinčniki na vrhu pokrovčka majno luknjico? Mi vam ponujamo odgovor.

Verjeli ali ne, luknjica na koncu pokrovčka kemičnega svinčnika vam lahko reši življenje. Proizvajalci so razmišljali tudi o primerih, ki se zgodijo zelo redko, ampak se vseeno zgodijo.

Sreča v nesreči Slovenija Preživel s svinčnikom v grlu

Luknjica na pokrovčku služi zato, da se otrok, če pokrovček ostane v sapniku, ne zaduši do prihoda reševalcev. Oblikovalci so popularni svinčnik Cristal Pen oblikovali že davnega let 1991, javnost pa dolgo ni opazila, oziroma posvečala pozornost, obliki pokrovčka. Konkurenti so to opazili in so začeli kopirati njihovo rešitev.

Video Svet Predsednik ukradel kemični svinčnik

Odprtina naj bi po zagotovilih njegovih snovalcev rešila že na stotine otroških življenj, saj so prav otroci tisti, ki ne tako redko pogoltnejo pokrovčka svinčnika, kot tudi vse ostale stvari, ki jih slinijo in tlačijo v usta. V nekaterih državah so oblasti same odredile, da se pokrovčki zgledujejo po originalnih kemičnih svinčnikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.