Zdravje
3304 ogledov

Kiropraktik sporno z dojenčkom

Kiropraktik, dojenček Facebook
Primer kiropraktika, ki razvnema svetovni splet.

Dr. Andrew Arnold iz Melbourna je na dojenčku izvajal poseg na hrbtenici in posnetek sledjega objavil na Facebook profilu Cranbourne Family Chiropractic.

Poseg je številnim deloval otroku nevarno in kontroverzno, na spletu so se vsuli komentarji, med katerimi so številni tudi obsojajoči.

Dojenček je med posegom začel močno jokati, kar kiropraktika ni ustavilo, s posegom je nadaljeval. Starši dojenčka so bili ves čas v prostoru.

Doktor je poseg sklenil s preverjanjem lobanje, pri čemer je z obema dlanema pritiskal na otrokovo glavico, pri čemer je bil slednji vidno vznemirjen.

Poseben je med drugim sprožil razpravo glede tega, ali je tako majhnega otroka sploh smiselno voditi h kiropraktiku.

"Tehnike, ki jih kiropraktik na posnetku uporablja, niso ilegalne, postavlja pa se vprašanje njihove učinkovitosti," med drugim izpostavljajo tisti, ki se jim posneto ravnanje z otrokom zdi nevarno.

otrok plenica Zanemarjena dojenčka Svet Mamo ob obisku otrok v bolnišnici šokiralo njuno stanje otrok bolnišnica infuzija Zdravje Sestrici in bratcu v dveh tednih odkrili tumor

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice