Zdravje
1265 ogledov

Laboratorij objavil dobre novice

laboratorij, zdravila Profimedia laboratorij, zdravila
Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) je objavil zadnje podatek sekvenciranja genomov virusa SARS-CoV-2.

NLZOH je skupaj s Kliničnim inštitutom za specialno laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v zadnjem testiranem obdobju potrdil 125 različic alfa (B.1.1.7 oz. angleška različica). Različica alfa še naprej ostaja prevladujoča različica v Sloveniji. 

različice virus covid-19 | Avtor: NLZOH NLZOH

"Potrdili smo nov primer različice P.1.1, ki je podtip gama različice (prej imenovana brazilska različica). Potrdili smo ga pri osebi iz podravske regije," so zapisali. "Nov primer jota različice (B.1.526) smo potrdili pri osebi iz obalno-kraške regije." 

V obdobju od 30. maja do 6. junija novih primerov drugih različic niso potrdili. To pomeni, da se različica delta, ki trenutno povzroča težave v Veliki Britaniji, ni dodatno razširila. Do zdaj je NLZOH potrdil štiri primere omenjene različice. 

različice virus covid-19 | Avtor: NLZOH NLZOH

V omenjenem obdobju so na NLZOH uspešno posekvencirali 127 vzorcev, 86 iz sheme vzorčenja 10 odstotkov pozitivnih vzorcev, 12 vzorcev, ki so bili pozitivni na presejalnem testu PCR, 27 vzorcev po naročilu epidemiologov ter dva vzorca bolnikov, ki se zdravijo na enoti intenzivne terapije. 

različice virus covid-19 | Avtor: NLZOH NLZOH

Laboratorij je od 1. januarja do 15. junija 2021 s sekvenciranjem celotnih genomov analiziral 9375 vzorcev in ob tem zabeležil 57 različic virusa SARS-CoV-2. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Sheldon_Roth 17:02 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦