Zdravje > Otrok
5463 ogledov

Pozor, novi odpoklic izdelka zaradi nevarne snovi

nakupovalni voziček igrače
Presežena koncentracija migracije bora.

Podjetje Unika TTI je iz prodaje odpoklicalo maso Slime neon Unikatoy v lončku kitajskega proizvajalca Zheijang Hongbo Toys. V igrači so ugotovili preseženo vrednost koncentracije migracije bora, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Serijska oznaka izdelka je 25155, lot številka pa 902211/1803. Podjetje kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške ali zamenjali za ustrezen artikel.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko kupci obrnejo na podjetje Unika TTI, Volaričeva ulica 1, Postojna, jim pišejna info@unikatoy.si ali jih pokličejo na številko 05 700 00 00.

Nakupovalni voziček Svinec Slovenija Pozor, nov nevaren izdelek Nakupovalni voziček - igrače Zdravje Zaradi nevarne sestavine odpoklicali izdelek

Bor

Bor se v naravi nahaja v različnih kemijskih oblikah. Uporablja se v industriji stekla, detergentov, v sredstvih za gašenje, farmaciji, kot pesticid, v umetnih gnojilih, kozmetiki. Visok vnos se kaže s prebavnimi motnjami, kožnimi spremembami in motnjami s strani centralnega živčnega sistema, pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, NIJZ.
 

Komentarjev 2
  • perhan63 14:22 02.oktober 2018.

    ma pofukani kitajci pa njihova fake roba