Mini paprika pice
- 4 paprike
- 1 žlica olivnega olja
- sol
- poper
- paradižnikova omaka
- riban sir
- šunka (narezana na majhne kocke)
Papriko prerežite na pol in jo očistite semen. Papriko operite. Njeno notranjost namažite s paradižnikovo mezgo, vanjo vsujete nariban sir in dodajte šunko (lahko tudi drugo zelenjavo, šampinjone). Papriko za 10-15 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija.
Piščančji zvitki z avokadom
- 4 tortilje
- 2 manjša, zrela avokada
- 1 limeta
- 1 paradižnik
- piščančja prsa
- paprika
- nariban sir
- kisla smetana
Piščanec narežite na tanke trakce in ga popečete v ponvi. Meso po želji začinite (sol, poper, paprika). Ko je meso pečeno, pripravite guacamole: avokada zmečkate z vilicami, dodate sok limete po okusu, solite in dodate paradižnik, narezan na majhne kocke.
Tortiljo namažite z guacamole omako in kislo smetano, eno plast čez drugo. Meso potresite po tortilji, dodajte papriko, narezano na tanke rezine, in sir. Pri plastenju ne pretiravajte, saj boste tortiljo težko zvili. Ko pripravite vse štiri tortilje, jih vsako posebej zvijte in zvitek zavijte v alu folijo. Tortilje, zavite v folijo, postavite v hladilnik za vsaj eno uro. Ko so dobro ohlajene, lahko tortilje narežete na koleščke.
Pečeni ovseni kosmiči s sadjem
- dve skodelici ovsenih kosmičev (cca 2dcl)
- polovica skodelice orehov
- čajna žlička cimeta
- čajna žlička mletega ingverja
- ščepec soli
- vložene višnje
- dve žlici kokosovega olja
- 2 dcl mleka
- med
- jajce
V eni posodi zmešajte suhe sestavine (kosmiči, orehi, cimet, ingver, sol) in mokre sestavine (kokosovo olje, mleko, jajce, med). V mokre sestavine vmešajte suhe. Pekač namažite s kokosovim oljem in vanj stresite višnje (toliko, da delno pokrijejo dno). Čez višnje stresite namočene ovsene kosmiče, dodajte še eno plast višenj. Za 30-40 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Okusna malica ali zajtrk za naslednji dan. Dodate lahko še sveže sadje, malico lahko popestrite s kepico sladoleda ali smetano.
Tunin sendvič
- tuna
- kisla smetana
- majoneza
- topljeni sir
- polnozrnati kruh
Če sta se z malčkom odločila, da je dovolj paštet in da bi si rada sama pripravila tunin sendvič, v posodi z vilicami pretlačita tuno, ji dodajta čajno žličko kisle smetane, majonezo po želji in en topljeni sirček. Vse sestavine dobro pretlačita z vilicami. Na kruhek (lahko je popečen na toastu) namažita tunin namaz in dodajte zelenjavo, ki jo imate najraje. To je lahko paradižnik, paprika, koruza, kumara … Zelenjavo lahko oblikujete tako, da iz zelenjave na sendviču 'narišete' vesele obraze. Z olivami lahko ustvarita oči, s pomočjo sira ušeska, s pomočjo zelene pa tudi brke. Zakaj ne bi naredila 'pasjih' ali 'mačjih' kruhkov?