Zdravje
991 ogledov

Pozor, odpoklicali izdelek, nevarnost električnega udara

Cvrtnik Korkmaz gov.si
Nevarnost električnega udarja, odpoklicali cvrtnik Korkmaz vertex A486. Previdno: izdelka nikar ne uporabljajte, vrnite ga na prodajno mesto.

Slovenski distributer je prostovoljno umaknil proizvod iz prodaje in objavil odpoklic izdelka, so zapisali na spletnih straneh gov.si. "Končni uporabnik naj preneha uporabljati proizvod in ga vrne prodajalcu, kjer mu bo vrnjena kupnina," še piše v obvestilu Tržnega inšpektorata. 

"Iz Safety Gate obvestila št. A12/02707/24 izhaja, da navodila za uporabo proizvoda ne vsebujejo navedbe, da naprava ni predvidena za upravljanje s pomočjo zunanjega časovnika ali ločenega sistema za daljinsko upravljanje. Osnovna izolacija vodnikov pod posodo lahko pride v stik z ostrimi robovi konic vijakov. Vodniki morajo biti zaščiteni, da ne pridejo v stik z ostrimi robovi, ki bi lahko poškodovali njihovo izolacijo. Morebitna poškodba izolacije vodnikov na ostrih robovih bi lahko povzročila tveganje za električni udar," še piše v obvestilu na spletnih straneh gov.si.

Podatki o izdelku

Opis izdelka (tip/oznaka): model A486, Črtna koda: 8691607004861

Proizvajalec: Korkmaz dis ticaret Ltd., Sirketi Emeh Mah. Ordu Cad No. 30, 34785 Istanbul, Turčija.

Uvoznik: PRO-TRADE d.o.o., Ulica Andrije Hebranga 32, 10000 Zagreb, Hrvaška

Distributer: PRO-TRADE d.o.o., Trgovina lonci in poklopci, Gosposvetska cesta 2, 1000 Ljubljana

Vrsta tveganja: električni udar

Država porekla: Turčija. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.