Zdravje > Prehrana
19496 ogledov

Čudežna začimba, ki jo morate uživati pravilno

kurkuma Profimedias
Seznam zdravstvenih težav, kjer si lahko pomagamo s kurkumo, je zelo dolg. Moramo pa jo uživati na pravilen način ...

Uživanje kurkume lahko izboljša spomin za skoraj tretjino in omili depresijo, je pokazala  nedavna raziskava objavljena vAmerican Journal of Geriatric Psychiatry.

Zdravje Novo odkritje: Z dieto nad slabo voljo in depresijo

Začimba vsebuje spojino kurkumin, ki povzroča, da se v predelu možganov, povezanim s spominom in čustvi, kopiči manj beljakovin. Pretekle raziskave pa so pokazale povezanost med začetkom Alzheimerjeve bolezni in akumulacijo beljakovin v možganih. 

Kurkumin, ki daje kurkumi rumeno barvo, naj bi izboljšal spomin in duševno zdravje zaradi svojih protivnetnih lastnosti. Vnetje je povezano z demenco in hudo depresijo. Kurkumin se sicer uporablja tudi kot zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje artritisa, raka in srčno-žilnih bolezni. 

Kurkumo zdravilci uporabljajo tudi za blaženje bolečin, obenem tudi topi maščobe, med drugim uničuje kandido, pomaga pri regeneraciji kože, pomaga pri vnetjih, zelo dobra je pri zdravljenju artritisa, čisti jetra, povečuje vpliv kemoterapije in zmanjšuje stranske učinke ter zmanjšuje tveganje za nekatere vrste raka. 

Kako jo morate uživati

Da se njene pozitivne učinkovine sploh absorbirajo v telo, jo morate uživati na pravilen način. Najboljši način za jemanje kurkume je, da združite v kozarcu žličko olja, pol žličke kurkume v prahu in ščepec popra ter deciliter tople vode. Vse skupaj dobro premešajte in spijte na poln želodec. Jejte jo redno vsak dan. Lahko izberete tudi prehranska dopolnila s kurkumo.

večerja Nova raziskava Zdravje To je prehrana, ki znatno blaži simptome depresije
Sorodne novice