Zdravje > Prehrana
1742 ogledov

Namesto kave popila čistilo: "Mislila sem, da mi usta gorijo"

Caffe Latte
Nosečnici so namesto kave postregli s čistilnim sredstvom.

31-letna Sarah Douglas, ki je v osmem mesecu nosečnosti in nosi svojega tretjega otroka, je v Mc'Donaldsu v Lethbridgeu v kanadski provinci Alberta naročila cafe latte, ko se je s sinom vračala iz nogometnega turnirja. 

Odpeljala se je z avtomobilom in po prvem požirku takoj vedela, da je nekaj narobe. "Občutek je bil, kot da mi usta gorijo," je povedala za medije. Prižgala je smernike in ustavila ob cesti, dvignila pokrovček in ugotovila, da tekočina v posodici nikakor ni kava. Zagrabila je vodo, ki jo je imela v avtomobilu, in splaknila usta. 

V McDonaldsu so se opravičili

Lokalni lastnik in manadger franšize Dan Brown se je za napako podjetja takoj opravičil. "McDonalds je znan po protokolih varnosti prehrane, žal mi je, da se je to zgodilo v moji restavraciji, v Lethbridgeu," je dejal v izjavi. "Avtomat za kavo se je čistil, kakor vsako jutro. Na žalost je bil dotok za mleko povezan s programom za čiščenje, ko se je pripravljala pijača za gosta."

Caffe Latte | Avtor: Profimedia Profimedia

Douglasova je obvestila javnost o dogodku, kot pravi zato, a bi spodbudla restavracije k boljšim varnostnim ukrepom. Zdravstvenih težav po dogodku ni imela.

Kemikalija v steklenički tudi pri nas

Nedavno smo o podobnem primeru pisali tudi v Sloveniji, ko je ena oseba potrebovala zdravniško pomoč, potem ko je v lokalu spila tekočino iz stekleničke Radenske. Analiza je v nadaljevanju potrdila neoporečnost proizvodov Radenske, ki je pred tem izvedla preventivni ukrep umika svojih proizvodov s trga. Izključena je možnost, da bi kemikalija, najdena v sporni steklenički, v izdelek prišla med polnjenjem pijače, saj po kemijski sestavi podobne spojine v proizvodnji Radenske sploh ne uporabljajo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.