Zdravje > Prehrana
99 ogledov

Parmezan, ki to ni

Parmezan Profimedias
Parmezan, s katerim posipate rižoto ali testenine, je morda le "žagovina", opozarjajo strokovnjaki za prehrano.

Ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA) je prijavila več prehrambenih podjetij, ki proizvajajo parmezan z prevelikim odstotkom celuloze, s čimer zavajajo kupce in ogrožajo njihovo zdravje. 

Potrošniki so bili prepričani, a so kupovali pravi parmezan, a so v resnici nabavili mešanico s previsoko vsebnostjo celuloze, ki jo proizvajalci dodajajo siru, da ne tvori grudic in je cenejši. 

Poleg tega nekateri proizvajalci v mešanico dodajajo cenejše vrste sira. 

Celulozo sicer najdemo med naravnimi aditivi pod oznako E460.

 

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 16:01 18.februar 2016.

    ŽURNALPROSIM ODSTRANI TAKŠNE OGLASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!