Zdravje
27410 ogledov

Razmere se ne izboljšujejo, ampak ...

Hrvaška epidemija covid-19 Epa
Podatek o številu včeraj izdanih TAN kod kaže, da se razmere ne izboljšujejo. Se pa tudi bistveno ne poslabšujejo.

Včeraj je bilo izdanih 3334 TAN kod, kar je dober odstotek in pol manj kot prejšnjo sredo. Izdane TAN kode so precej dober napovednik, kakšno bo število novih okužb. Včeraj je bilo potrjenih 3.662 novih primerov okužbe. Objavljeni so tudi že prvi podatki o stanju v bolnišnicah.  

Podatki bi lahko nakazovali, da smo dosegli vrh števila okužb, a se število okužb še ne zmanjšuje. Ključen problem ostaja, da se bo določeno število okuženih moralo v bolnišnico in nekaj izmed njih tudi na intenzivno nego, kjer pa so razmere zaradi velikega števila covid bolnikov težko obvladljive, bolnišnice pa na robu zmogljivosti.

V bolnišnicah so aktivirali vse razpoložljivo število intenzivnih postelj. Glavna težava ostaja kader. V Slovenijo naj bi tako na pomoč prišle medicinske ekipe iz Italije. V bolnišnicah je trenutno že več kot tisoč bolnikov s covidom, od tega 245 v enotah intenzivne terapije. 

V luči trenutne situacije lahko pričakujemo, da bo vlada sprejela dodatne ukrepe, kar je premier Janez Janša že nakazal. Kakšni bodo, bo odvisno od tega, kako se že sprejeti ukrepi dejansko izvajajo in seveda od samih epidemioloških razmer. Da so dodatni ukrepi potrebni, opozarja tudi stroka.

Covid-19, UKC Ljubljana Komentar Slovenija Res je, krivi smo cepljeni

Napoved Instituta Jožef Stefan predvideva, da bo epidemija vrh v intenzivnih enotah predvidoma dosegla konec novembra. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Dusan12 09:32 18.november 2021.

    Tudi ti si zrel, da te nekam zatlačijo, po volitvah pa te bo levica še natlačila s kurjim perjem ker ti bo Janša vladal še 4 leta

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 09:21 18.november 2021.

    vse bolnike ki imajo razne bolezni tudi zlome,samo da je pozitiven na covid in jih natlačijo v covid oddelek in to je vse

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:16 18.november 2021.

    Se razmere ne izboljšujejo. Se pa tudi bistveno ne poslabšujejo. To lahko napiše le Butalec ki je podlegel Kreku in njegovim razlagam poteka bolezni.