Zdravje
69 ogledov

Golob in Prevolnik Rupel o krepitvi javnega zdravstva

Valentina Prevolnik Rupel Saša Despot Valentina Prevolnik Rupel
Premier Robert Golob in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel bosta predstavila osnutek novele zakona o zdravstveni dejavnosti s poudarkom na krepitvi javne zdravstvene mreže in prehodu med javnim ter zasebnim zdravstvom.

Premier Robert Golob in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bosta danes srečala s predstavniki Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije in Zdravniške zbornice Slovenije. Predstavila jim bosta osnutek novele zakona o zdravstveni dejavnosti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

S predstavniki združenja zdravstvenih zavodov se bosta srečala ob 10. uri, s predstavniki zbornice zdravstvene in babiške nege ob 12. uri in s predstavniki zdravniške zbornice ob 13. uri.

V kabinetu so zapisali še, da je namen novele zakona krepitev javne zdravstvene mreže in ureditev prehajanja zdravstvenih delavcev iz javnega v zasebno zdravstvo.

Prepoved popoldanskega dela: da ali ne?

Predsednik vlade Robert Golob je "jasno in dokončno" razmejitev javnega in zasebnega zdravstva napovedal sredi maja. Takrat je dejal, da naj bi bilo delo v zasebnih institucijah bistveno bolj oteženo, najverjetneje celo prepovedano.

Po informacijah nekaterih medijev osnutek novele zakona prepovedi popoldanskega dela naj ne bi vseboval. Z ministrstva pa so sporočili, da je bil osnutek do ponedeljka še v končnem usklajevanju, zato konkretne rešitve do danes ne bodo znane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.