Zdravje > Življenjski stil
223 ogledov

Nekaj dni pred Oktoberfestom sodniki razsodili, da je maček bolezen

Oktoberfest EPA
Odločitev sodišča prihaja ravno v času, ko se številni Nemci borijo s posledicami prevelikih količin zaužitega alkohola.

Sodišče v nemškem Frankfurtu je v ponedeljek razsodilo, da je maček bolezen. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je tako odločilo v tožbi proti podjetju, ki trži pijače in praške za zdravljenje posledic po zaužitju prevelike količine alkohola.

Tožniki so trdili, da podjetje nezakonito trdi, da ti izdelki zdravijo mačka.

Znanost pravi, da »maček« nastopi zaradi dehidracije, sprememb v hormonskem ravnovesju in toksičnih učinkov, ki jih ima alkohol sam po sebi. 

Sodišče je odločilo, da ni dovoljeno oglaševati hrane in pijače kot sredstva za preprečevanje ali zdravljenje bolezni. V razsodbi je še zapisalo, da je "bolezen že manjša ali začasna motnja običajnega stanja oz. delovanja telesa". To velja tudi za utrujenost, slabost in glavobole, za katere je podjetje trdilo, da jih njihovi izdelki lahko odpravljajo.

Alkohol Zdravje Štiri dni dopusta na leto za zdravljenje mačka

Sodniki so v odločitvi še zapisali, da so zdravniki že pred časom za stanje mačka uvedli strokovni izraz veisalgia.

Odločitev sodišča prihaja ravno v času, ko se številni Nemci borijo s posledicami prevelikih količin zaužitega alkohola, saj se je v Münchnu konec tedna začel tradicionalni Oktoberfest, ki bo trajal do 6. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.