Avto
3741 ogledov

Alfa Romeo opušča enega svojih najbolj posebnih detajlov

Alfa romeo milano Alfaa romeo
Vodja dizajna pri znamki Alfa Romeo je potrdil, da nobena naslednja alfa ne bo več imela detajla, po katerem so se na daleč ločevale od drugih avtov.

Alejandro Mesonero-Romanos je v pogovoru za Autocar potrdil, da registrske tablice na prihodnjih modelih Alfa Romeo ne bodo več postavljene izven centra, na eni strani odbijača. 

"Zaradi novih homologacijskih predpisov glede varnosti pešcev ne moremo več postaviti tablic postrani," je dejal Mesonero-Romanos, ki vodi oblikovanje slovite italijanske znamke od leta 2021. V novosti, ki jo po besedah oblikovalca samega nekateri zagrizeni ljubitelji ne bodo veseli, Alejandro Mesonero-Romanos vseeno vidi tudi pozitivno plat. "To nam bo dovolilo ustvarjanje simetrije, česar se veselim. Sodim med one, ki imajo radi tablico na sredini."

predstavitev Alfa Romeo Stelvio in Giulia | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Potrdil je, da bomo v prihodnjih modelih videli reinterpretacijo maske z zaprtega tipa, saj se mora prilagoditi drugačnim zahtevam pristopu pri izdelavi električnih vozil. Ob tem je spomnil, da je bilo v zgodovini že veliko alf, ki so čudovito izgledale tudi s klasično rešitvijo sredinske tablice. Sam je imel v lasti alfetto in giulio (l. 1968).

Alfa Romeo je tablice na strani uvedla leta 1955 pri modelu giulietta spider. Namen takšne rešitve je bil, da tablica ne bi prekinila linij njihove ikonično oblikovane maske. Kasneje so sicer alfe prešle na klasično sredinsko rešitev, nato pa so leta 1997 z modelom 156 znova obudili stransko tablico.

Najnovejši model alfa romeo junior (sprva poimenovan milano) pa je dokončno prekinil s tradicijo. 

Alfa romeo milano | Avtor: Alfaa romeo Alfaa romeo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sandi76 09:16 08.junij 2024.

    Nobene škode ne bi bilo, če bi Alfa opustila kar proizvodnjo avtomobilov in se posvetila kakšni modi, proizvodnji paradižnika, peki pic.....