Avto
149 ogledov

Američani nori na slovenski inovativni blatnik

Inovativni blatnik Facebook
Slovensko startup podjetje Musguard je od lanskega junija, ko je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbralo 33.000 evrov zagonski sredstev, prodalo okoli 6000 inovativnih zložljivih blatnikov za kolesa, je povedal ustanovitelj Jurij Lozić.

"S prodajo smo zadovoljni, saj gre le za direktno prodajo," pravi Lozić. Največ blatnikov prodajo prek spletne strani, še dodatnih 1000 kosov pa so prodali prek partnerskih trgovin v San Franciscu, New Yorku, Berlinu, Budimpešti in Ljubljani.

Daleč največ povpraševanja po njegovih besedah sicer prihaja iz ZDA in Nemčije. Naslednji korak bo oblikovanje sprednjega blatnika, poleg tega pa Lozić, sicer industrijski oblikovalec, načrtuje še izdelavo vrste dodatkov za kolesa.

"Ti bodo izdelani iz podobnega materiala kot blatniki, šlo pa bo za nišne izdelke, kot so ščitniki za ključavnice in podobno," je povedal.

Komentarjev 7
  • speris 22:53 06.februar 2014.

    Ne znas brat? Jamra pol mladih v Sloveniji in na veliko razlaga o tujini.. pa se v Sloveniji niso sposobni cesa narediti, kaj sele v tujini, kjer je miljonkrat vec konkurence kot pri nas..

  • Trovlak 20:31 06.februar 2014.

    Jurij je car. V komentarjih se bo pa zopet pojavljala slovenska tipična zavist. Jaz mu privoščim, ker je šel s pravim produktom na trg in pravilnim pristopom. Enostavnost, kvaliteta in zelo dostopna cena. Ter hkrati nekaj, kar zlahka najdeš npr. ...prikaži več 10.000 ljudi, ki to potrebujejo in hočejo imeti. Sicer pa poglejte si predstavitev in fotografije blatnika. Zadeva vendarle ni navaden kos plastike.

  • Marko Slovenia 19:29 06.februar 2014.

    kje kdo jamra?