Avto
191 ogledov

Audi bo prenehal uporabljati simbol štirih krogov

Audi logotip emblem Audi
Nova serija Audijevih vozil za Kitajsko ne bo več imela simbola štirih krogov.

To poroča agencija Reuters, ki se sklicuje na dva neodvisna vira v znamki. Gre za Audijeve modele nove električne generacije, ki jih bo nemška znamka razvila na Kitajskem za kitajski trg. 

Za umik znamenitih štirih krogov so se po besedah enega od virov odločili zaradi preobrazbe podobe znamke. Hkrati pa poteza tudi odraža dejstvo, da Audi pri razvoju teh modelov tesno sodeluje s kitajskim avtomobilskim gigantom SAIC (znamke MG, Roewe, Maxus ...), pa tudi sestavne dele in ostalo tehnologijo pridobiva od lokalnih partnerjev.  

Novinarji Reutersa niso uspeli dognati, ali bo Audi na novo serijo vozil nameščal kakšen drugačen logotip, ali pa bodo imela zgolj izpisano ime. Več o novi seriji bodo pojasnili pozno jeseni, ko bodo uradno predstavili prvo konceptno vozilo. Še en vir je za agencijo povedal, da bo do leta 2030 serijo sestavljalo že devet modelov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.