Avto
7 ogledov

Corsa je pila 3,4 litra

Žurnal24 main
Tilen Holynski, inštruktor varčne vožnje, je primorsko traso za Varčnega voznika prevozil s povprečno porabo 3,4 litra na 100 km.

S slabih 70 kilometrov dolgo progo je Tilen Holynski, sicer nekdanji reli voznik, danes pa inštruktor pri Akademiji dobre vožnje, opravil v uri in šestih minutah, povprečna hitrost je bila 62 km/h. Poudariti je potrebno, da je ves čas vozil blizu najvišje omejitve, ki je veljala na določenem odseku.

Na prireditvi se boste lahko udeležili brezplačne delavnice varčne in varne vožnje, ki jo organizira Akademija dobre vožnje. Ali veste, da lahko z nekaj spremembami privarčujete do tretjino goriva, ne da bi bili zato kaj počasnejši na cesti?

Holynski je bil nad svojim rezultatom pozitivno presenečen, saj je trasa zelo razgibana s kar nekaj klanci in tudi hitrimi odseki.
 "Pričakoval sem vsaj nekaj decilitrov višjo porabo. Zaradi poteka trase menim, da bo takšna tudi realna poraba  tekmovalcev," je dejal Holynski, ki dodaja, da se bodo morali vozniki za zmago zelo potruditi in dokazati vse svoje znanje.

Boste vi peti tekmovalec?
Spomnimo, v soboto od 9. dalje vas pričakujemo v središču Kopra pri Taverni, kjer bo potekala druga tekma za Varčnega voznika, ki jo organizirata Žurnal24 in Opel Slovenija. Izžrebali smo že štiri tekmovalce, petega pa bomo izmed gledalcev na prireditvi. Zmagovalec tekmovanja se bo v finalu potegoval za avtomobil opel corsa ecoflex.

Prireditve se tudi sicer splača udeležiti zaradi pestrega dogajanja, saj vas čakajo še druge nagraden igre, do obisti boste lahko spoznali in se popeljali z novo astro ... Vabljeni na Obalo, za vreme je že vse dogovorjeno!

Tekmovanje so omogočili:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.