Avto
2 ogledov

E-tron najbližje seriji doslej

1/25
Žurnal24 main
Audi je v Detroitu prikazal tretjo, najmanjšo različico koncepta športnega električnega avtomobila e-tron.

Po nekaterih informacijah naj bi Audi resno razmišljal o serijski proizvodnji malega kupeja na osnovi prikazanega koncepta, ki bi mu nadeli ime R4 in bi bil še manjši od TT-ja.

E-tron Detroit Concept Car, kot je uradno ime koncepta, je sicer povsem električno gnano vozilo, serijska različica pa bi ponujala obe možnosti, električni in običajni pogon.

E-tron poganjata dva elektromotorja, vsak po eno zadnje kolo. Skupaj zmoreta 150 kW moči (204 KM). Gre za najlažji e-tron doslej, saj tehta le 1300 kilogramov. Pospešek od nič do sto je okoli šest sekund, z enim polnjenjem pa ima doseg okoli 250 km. Nato ga je treba priklopiti na vtičnico, v primeru 220-voltne bo polnenje trajalo 11 ur. Audi naj bi serijsko različico ponudil leta 2012. Nemški proizvajalec je tudi naznanil, da bo ime e-tron odslej znotraj znamke označevalo posebno kategorijo električnih vozil, podobno kot quattro za štirikolesni pogon.

Prvi e-tron, ki naj bi napovedoval naslednjega R8, je bil predstavljen lani v Frankfurtu, nekoliko spremenjena različica pa še v Los Angelesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.