Avto
4 ogledov

Ena in edina – zonda HH

Pagani zonda HH
1/6
Žurnal24 main
Pagani zonde so nesramno dobre, a hkrati redke in drage. A to ni ustavilo nekega Američana, da si ne bi dal izdelati svoje lastne zonde. Ime ji je HH.

HH bo oblikovno sledila izvedbi F Roadster, vendar pa bo vanjo vgrajen motor najmočnejše različice Cingue. 12-valjnik iz delavnice AMG bo tako zmogel 500 kW moči (680 KM), pri tem pa bo celoten avtomobil tehtal impresivno nizkih 1.200 kilogramov. 

Ne spreglejte galerije zonde HH.

Neznani ameriški kupec je nekaj podrobnosti o HH pojasnil kar na nekem forumu. Iz opisanega je razvidno, da gre za dokaj "mladega" bogataša in ne kakšnega šejka. Zaželel si je svojstven avtomobil, s polic v Paganijevi delavnici pa si je izbral vse najboljše, kar ta trenutek premore slovita znamka. Tako bo imel avtomobil keramične zavorne diske, osrednjo zaporo in ... ročni menjalnik. Kupec si želi čim manj elektronike, ki bi pokvarila prvinsko bistvo avtomobila, zato se je odpovedal pretikanju ob volanu.

Kupec še piše, da avtomobil na noben način ne bo ostal v kakšni garaži, temveč se bo z njim vozil. O tem, da bi ga kdaj prodal, noče niti slišati. "Zakaj bi prodal najboljši avtomobil, ki je bil kadarkoli zgrajen?" dodaja.

Pagani je doslej izdelal 118 zond. Tri med njimi so doživele totalko, na trgu rabljenih vozil pa tiste redke, ki se prodajajo, dosegajo tudi po tretjino višjo ceno od nakupne.

Še to jesen pa naj bi Pagani uradno dvignil zaveso z naslednice serije F (C12). Trenutno projekt nosi kodno oznako C9, prve fotografije zakrite lepotice pa so se že pojavile v medijih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.